Маринад для шашлику: чотири смачних рецепти
- 12.05.2021, 20:35
- 8 390
Травень - це найсмачніший період в році, адже в цьому місяці починається сезон шашликів
Ніжне ароматне м'ясо із запахом багаття нікого не залишить байдужим. Для насиченого смаку м'ясо можна залишити в маринаді. Молоде м'ясо маринують 1,5−2 години, а старе можна залишити в соусі довше, щоб його волокна розм'якшилися. Немолоду курку маринують 2 години, свинину — 4 години, а баранину і яловичину — 6 годин.
Всі рецепти розраховані на два кілограми м'яса.
Інгредієнти:
- Цибуля — 500 г.
- Кефір нежирний — 1,7 л.
- Хмелі-сунелі — 1,5 ст. л.
- Базилік свіжий — 200 г.
- Чорний перець горошком — 1 ч. л.
Приготування
- Цибулю нарізати великими кільцями, перекласти в глибоку посудину і розім'яти руками, щоб вичавити сік.
- Змішати з приправами, перцем і рубаним базиліком, посолити.
- Викласти м'ясо і добре перемішати.
- Влити кефір, щоб він повністю покрив м'ясо.
- Накрити посудину кришкою і залишити в холодильнику мінімум на 5 годин.
Інгредієнти:
- Газована мінеральна вода — 1 л.
- Цибуля — 500 г.
- Часник — 5 зубчиків.
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Мелена паприка — 1.5 ст. л.
- Мелений перець, сіль за смаком.
Приготування
- Цибулю нарізати кільцями і викласти на м'ясо.
- Посолити і поперчити м'ясо, додати мелену паприку та почавлений часник.
- Ретельно перемішати інгредієнти. Влити рослинну олію і мінеральну воду.
- Залишити в холодильнику на 4 години.
Інгредієнти:
- Томатний сік — 1,5 л.
- Цибуля — 500 г.
- Часник — 5 зубчиків.
- Приправа для м'яса — 1 ст. л.
Приготування
- Цибулю і часник нарізати, перемішати з м'ясом.
- Посолити і поперчити м'ясо, залити томатним соком.
- Залишити в холодильнику не менш ніж на 4 години.
Інгредієнти:
- Цибуля — 300 г.
- Майонез (краще домашній) — 500 мл.
- Приправа карі — 1 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Приготування
- Цибулю подрібнити блендером в пюре.
- Змішати в мисці майонез, цибулю, карі і сіль з перцем.
- Залити сумішшю м'ясо і залишити на 3 години в холодильнику.