Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Маринад для шашлику: чотири смачних рецепти

  • 12.05.2021, 20:35
  • 8 285

Травень - це найсмачніший період в році, адже в цьому місяці починається сезон шашликів

Ніжне ароматне м'ясо із запахом багаття нікого не залишить байдужим. Для насиченого смаку м'ясо можна залишити в маринаді. Молоде м'ясо маринують 1,5−2 години, а старе можна залишити в соусі довше, щоб його волокна розм'якшилися. Немолоду курку маринують 2 години, свинину — 4 години, а баранину і яловичину — 6 годин.

Всі рецепти розраховані на два кілограми м'яса.

Інгредієнти:

  • Цибуля — 500 г.
  • Кефір нежирний — 1,7 л.
  • Хмелі-сунелі — 1,5 ст. л.
  • Базилік свіжий — 200 г.
  • Чорний перець горошком — 1 ч. л.

Приготування

  1. Цибулю нарізати великими кільцями, перекласти в глибоку посудину і розім'яти руками, щоб вичавити сік.
  2. Змішати з приправами, перцем і рубаним базиліком, посолити.
  3. Викласти м'ясо і добре перемішати.
  4. Влити кефір, щоб він повністю покрив м'ясо.
  5. Накрити посудину кришкою і залишити в холодильнику мінімум на 5 годин.

Інгредієнти:

  • Газована мінеральна вода — 1 л.
  • Цибуля — 500 г.
  • Часник — 5 зубчиків.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Мелена паприка — 1.5 ст. л.
  • Мелений перець, сіль за смаком.

Приготування

  1. Цибулю нарізати кільцями і викласти на м'ясо.
  2. Посолити і поперчити м'ясо, додати мелену паприку та почавлений часник.
  3. Ретельно перемішати інгредієнти. Влити рослинну олію і мінеральну воду.
  4. Залишити в холодильнику на 4 години.

Інгредієнти:

  • Томатний сік — 1,5 л.
  • Цибуля — 500 г.
  • Часник — 5 зубчиків.
  • Приправа для м'яса — 1 ст. л.

Приготування

  1. Цибулю і часник нарізати, перемішати з м'ясом.
  2. Посолити і поперчити м'ясо, залити томатним соком.
  3. Залишити в холодильнику не менш ніж на 4 години.

Інгредієнти:

  • Цибуля — 300 г.
  • Майонез (краще домашній) — 500 мл.
  • Приправа карі — 1 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування

  1. Цибулю подрібнити блендером в пюре.
  2. Змішати в мисці майонез, цибулю, карі і сіль з перцем.
  3. Залити сумішшю м'ясо і залишити на 3 години в холодильнику.

Схожі новини