Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Забудьте про відпустку. Кулеба повідомив українцям невтішні новини

  • 02.04.2021, 15:55
  • 922

Повноцінні міжнародні поїздки не будуть доступні українцям, поки в країні не буде завершена вакцинація, вважає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Про це міністр сказав в інтерв'ю Kyiv Post, опублікованому в п'ятницю, 2 квітня.

«Зараз головний пріоритет — вакцинація… Повноцінні міжнародні поїздки не будуть відновлені, поки не буде завершена вакцинація і поки пандемію не візьмуть під контроль», — сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що Україна не є винятком, і що вакцини як і раніше є дефіцитним ресурсом в усьому світі. За його словами, це робить деякі країни «вакцинними націоналістами», оскільки вони скасовують експорт вакцин, поки їх населення не буде повністю імунізоване.

Читайте також: COVID-паспорти у ЄС почнуть діяти з 15 червня

За словами Кулеби, це величезний виклик, але дипломатія також докладає всіх зусиль, щоб такі дружні країни, як Польща, допомогли Україні отримати більше вакцини.

«Друзі діляться (тим, що мають — ред.) навіть в найтемніші часи. І в України теж є друзі… Нам би дуже хотілося побачити панування „вакцинної ліберальної демократії“, але реальність вимальовує іншу картину, і нам потрібно це усвідомити», — додав глава МЗС України.

Схожі новини