Передплата 2024 «Добрий господар»

Протест під ОПУ: активіста Ратушного відправили під домашній арешт

  • 29.03.2021, 14:35
  • 661

29 березня Печерський суд постановив відправити активіста громадської організації "Захистимо Протасів Яр" Романа Ратушного під цілодобовий домашній арешт

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За події під Офісом президента Романа Ратушного відправили під цілодобовий домашній арешт.

Ратушному інкримінують те, що під час акції він підпалив фаєр, кинув його у будівлю ОП, чим пошкодив фасад. За даними слідства, він завчасно приніс із собою фаєр та діяв у групі. Ратушний заперечив інкриміновані злочини, але підтвердив, що на акції був.

На суді були присутні два народних депутати — Володимир Ар'єв від «ЄС» та Ярослав Юрчишин з «Голосу». Вони пропонували взяти Романа на поруки.

Читайте також: Кому вигідне протистояння під Офісом президента?

Про цілодобовий арешт просила сторона обвинувачення. Прокурор наголошував на ризиках переховування підозрюваного, тиску на свідків, знищення відео і листувань, які можуть бути речовими доказами у справі.

«Звісно, що ця ухвала судді буде оскаржуватися… Вже проти МВС я вигравав справи (за розгін студентів на Майдані 20 листопада 2013 року, — ред.)», — прокоментував Ратушний.

Він наголосив, що цілодобовий домашній арешт йому призначили до 24 травня.

За словами активіста, це робиться задля того, аби він не міг бути присутнім на судових засіданнях щодо незаконної забудови Протасового Яру та з метою залякати інших учасників акцій протесту.

Нагадаємо, усім активістам, яким вручили підозри за акцію під ОПУ 20 березня, інкримінують хуліганство та знищення майна. Їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Відео — Нестор Воля:

Схожі новини