Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Прем'єр Словаччини втратив посаду через скандал із російською вакциною

  • 29.03.2021, 09:35
  • 513

Прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович оголосив про відставку після скандалу, який спалахнув через закупівлю російської вакцини від коронавірусу "Спутник V"

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Ігор Матович заявив про відставку через політичну кризу, що спалахнула внаслідок таємної закупівлі головою уряду російської вакцини проти COVID-19 «Спутник V», яка не не має дозволу до використання в Європейському союзі.

Його відставки вимагала опозиція, дві партії урядової коаліції з чотирьох та президент Словаччини Зузана Чапутова.

За словами Матовича, його має замінити на посаді нинішній міністр фінансів Едуард Гегер, який належить до найбільшої коаліційної партії «Звичайні люди і незалежні особистості».

Матович надалі сам хотів би бути в уряді міністром фінансів. Інші політичні сили підтримали крок Матовича. Але наразі невідома реакція на його бажання все одно залишитися в уряді однієї з менших коаліційних партій «Свобода і солідарність». Ця партія вимагала, щоб Матовича не було в новому складі уряду на жодній з посад та погрожувала виходом із коаліції.

Читайте також: У «ЛНР» почали щеплювати російською вакциною: як реагують люди

Кризу в Словаччині спричинила закупівля в Росії вакцини проти COVID-19 «Спутник V». Закупівлю прем’єр і глава МОЗ організували таємно від інших партій коаліції, витративши на неї бюджетні кошти.

Нагадаємо, 15 березня у Словаччині через скандал навколо закупівлі російського препарату «Спутник V» коаліційна партія SAS висунула вимогу про відставку прем’єра країни Ігоря Матовича.

Схожі новини