Передплата 2024 «Добра кухня»

Що приготувати з пшона: прості рецепти

  • 07.03.2021, 20:30
  • 17.7K

Крупу рекомендують їсти тим, хто хоче схуднути. Адже пшоно перешкоджає виникненню жирових відкладень

СУП З ОБСМАЖЕНИМ ПШОНОМ

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Знадобиться:

4 л курячого/баранячого бульйону, одна курка, одна цибулина і одна морква, лавровий лист, зубчик часнику, пшоно, картопля, мелена паприка, зіра, зелень.

Пшоно обсмажити на сухій сковороді, злегка підрум'янивши, всипати в киплячий бульйон, а готову курку дрібно нарізати. Цибулю з морквою обсмажити, додати нарізану брусочками картоплю, обсмажити і додати в суп, довести до кипіння, покласти лавр, зіру і мелену паприку, на слабкому вогні тушкувати. Перед подачею заправити суп зеленню і часником.

ПШОНЯНІ БИТОЧКИ

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Знадобиться:

5 склянок води/молока, дві склянки пшона і яйця, 0,5 склянки товчених сухарів, дві-три столових ложки вершкового масла, одна столова ложка цукру, одна чайна ложка солі.

Воду довести до кипіння, додати цукор і сіль, промите пшоно, 15−20 хв проварити, помішуючи, а тоді накрити кришкою і, вимкнувши вогонь, залишити на півгодини. Холодну кашу змішати з сирими яйцями, мокрими руками сформувати биточки, запанірувати їх у борошні або сухарях, обсмажити на сковороді з маслом.

ПШОНЯНІ МЛИНЦІ

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Знадобиться:

200 г вершкового масла, 25 г дріжджів, 6 склянок молока, 5 яєць, дві склянки пшеничного борошна і пшона, цукор, сіль.

У каструлю влити дві склянки теплого молока, всипати дріжджі, потім все просіяне борошно, вимісити тісто, накрити його рушником і залишити в теплі на 1−1,5 год. Пшоно промити, зварити в молоці, охолодити, ввести жовтки яєць, розтерті з сіллю і цукром, ретельно перемішати. З'єднати тісто і пшоняну кашу, дати тісту знову підійти. Яєчні білки збити в піну, ввести в тісто. Залишити тісто на 15−20 хв., потім спекти млинці на сковороді з маслом з двох сторін.

Читайте також: Пухкий і духмяний: як спекти ідеальний хліб

Схожі новини