Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко відреагував на скандальне обвинувачення проти Тетяни Чорновол

  • 15.12.2020, 20:05
  • 1 199

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під стінами ДБР підтримав Тетяну Чорновол, яку намагаються звинуватити у навмисному убивстві під час трагічних подій Революції Гідності

Про це повідомляє сайт «ЄС».

Порошенко зауважив, що нинішня влада Зеленського відпускає в Росію справжніх злочинців, а натомість переслідує українських патріотів.

«Ви сподівалися Тетяну залякати. Ви відчинили скриньку Пандори пред’явленням цього звинувачення, бо до цього ви відпустили в Росію беркутівців, на руках яких кров Небесної Сотні. Їх ви відпустити до Росії. Потім ви відпустили Цемаха, на руках якого кров безневинних жертв рейсу МН17», — нагадав Порошенко.

«Потім ви дозволили втекти „вагнерівцям“. Ризикуючи своїми життями, українські розвідники зібрали усіх бойовиків — все це кодло, яке вбивало наших громадян, аби затримати їх на території України. Ви „злили“ інформацію, вчинивши державну зраду, і відпустили їх до Росії. А зараз ви перешкоджаєте створенню тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді щодо державної зради», — зазначає п’ятий Президент.

«Ви намагаєтеся руками і Татарова, і Бабікова, і Смірнова зараз відмазати навіть Януковича. Ви намагаєтеся зробити з Тетяни винну у кривавій бійні на Майдані. Я вам наголошую: за участь в Революції Гідності будуть давати ордени. Будуть нагороджувати державними нагородами», — переконаний Петро Порошенко.

Він наголосив, що сьогодні цим фейковим обвинуваченням ДБР винесло вирок собі.

«Слідчі, які підписали обвинувачення, відповідатимуть за це. Я вам обіцяю. Ви будете відповідати не лише в Україні, ви будете відповідати перед всім світом. Ви цим підписали вирок собі, своїй системі», — зазначив Порошенко.

«Саме такі люди, як Тетяна постають символом українського політика, українського добровольця, українського волонтера, символом справжньої українки. Абсолютно безкомпромісна, жінка, яка втратила на війні чоловіка, яку намагалися залякати „тітушки“, але яка сміливо виступала і проти Януковича, і проти його тітушок, і проти Портнова, і проти тих, хто в ДБР намагався займатися політичними переслідуваннями опозиціонерів. В авангарді завжди була Тетяна Чорновол», — нагадав Порошенко.

«Я ще раз наголошую — ми Тетяну не залишимо, вона перебуває під охороною українського народу. Почуйте і запам`ятайте», — застеріг лідер опозиції.

Схожі новини