Запечена рулька: два простих рецепти для фанатів м'яса
- 08.12.2020, 20:15
- 12.9K
Рулька – це частина свинячої тушки, а точніше - частина ноги. З неї можна приготувати безліч страв
Особливо всім буде до смаку соковита свиняча рулька, запечена в духовці. Така страва стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу, інформує УНІАН.
Інгредієнти:
- Рулька (свиняча) — 1 шт.
- Пиво темне — 2 л.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Часник — 8 зубчиків
- Сіль — 2 ст. л.
- Спеції (лавровий лист, кмин, орегано, базилік, перець горошок, гвоздика)
- Олія — 2 ст. л.
Приготування
Рульку помити, підчистити й витерти насухо. Зробити в ній невеликі надрізи, щоб із м`яса витікав сік.
На дно каструлі викласти усі вказані спеції та два злегка розчавлених ножем зубчики часнику. Рульку гарненько натерти сіллю й покласти на спеції. Залити темним пивом (воно має бути кімнатної температури) і варити 1,5−2 години, періодично знімаючи пінку, що утворюватиметься.
Після того, як рулька «увариться» і стане видно кісточку на ніжці, витягти її з каструльки і добре змастити вичавленим часником, змішаним з олією. Потім покласти на деко й відправити у духовку.
Розігрівати її заздалегідь не потрібно, все повинно готуватися поступово, тоді рулька добре просочиться часничком.
Смажити її в духовці протягом 30 хвилин, періодично поливаючи пивом зі спеціями, в якому варилася рулька. Потім слід збільшити вогонь (поливати більше не треба) і засмажити, щоб скоринка стала рум'яною й злегка підсмаженою.
Інгредієнти:
- Рулька — 1300 г.
- Гірчиця — 3 ст. л.
- Морква — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Часник — 10 зубчиків
- Соєвий соус — 1 ст. л.
- Мед — 1 ст. л.
- Лавровий лист — 3 шт.
- Перець запашний — 5 шт.
- Сіль
Приготування
Рульку вимити, поскребти ножем шкіру, обполоснути та покласти у каструлю. Залити холодною водою на 5 см вище від рівня рульки. Покласти на вогонь, довести до кипіння, зняти піну й варити на повільному вогні 1,5 години.
Як мине вказаний час, додати в бульйон моркву, ріпчасту цибулю в лушпинні, попередньо вимивши її, а потім спеції: лавровий лист, запашний перець та сіль. Продовжити варити на повільному вогні впродовж години.
Деко застелити фольгою, змастити її тонким шаром олії, викласти з каструлі рульку на фольгу. Зубчиками часнику нашпигувати рульку, зробивши в ній ножем проколи.
Для соусу змішати в мисці готову гірчицю, соєвий соус та мед, добре розмішати. Ретельно змастити рульку з усіх боків.
Загорнути свинячу рульку у фольгу й запікати в духовці при 200 °C упродовж години. За 15 хвилин до готовності фольгу розгорнути і продовжити запікати до рум'яності або під грилем.