Передплата 2024 ВЗ

"Ухвалення "антиколомойського закону" поверне довіру МВФ до України", - нардеп

  • 27.03.2020, 20:15
  • 785

Українська економіка ослаблена через непрофесійність уряду Зеленського і потребує допомоги міжнародних фінансових інституцій

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко в ефірі телеканалу «Прямий».

«У нас, на жаль, економіка вже була ослабленою до цього. Адже ще до епідемії, ще з осені минулого року почалося падіння промислового виробництва. Як наслідок, цього року ми бачимо падіння валового внутрішнього продукту», — підкреслив народний депутат.

«Нинішня влада ще до коронавірусу через непрофесіоналізм, через незнання, що робити, через потурання своїм спонсорам зробила все, щоб країна стала ослабленою перед таким серйозним викликом», — заявив Ростислав Павленко.

Він підкреслив, що зараз потрібно зробити все, щоб покладатися не тільки на свої ресурси, але й отримати ту допомогу і підтримку, яку надають міжнародні фінансові інституції, і яку можуть надавати інші країни і союзи, зокрема Євросоюз.

«Насамперед має бути ухвалений закон, який унеможливить повернення Приватбанку групі Коломойського», — зазначив він.

«Це поверне довіру міжнародного валютного фонду до України. А що це означає? Це означає, що будуть виділені кошти для стабілізації гривні», — сказав представник фракції.

Читайте також: «Співпраця з МВФ зараз критично важлива». Аналітик спрогнозував курс валют у квітні

Він зауважив, що дуже часто говорять, ніби ці гроші проїдять або вони десь подінуться, але це не так. «Кошти МВФ спрямовані суто на те, щоб утримати курс національної валюти», — підкреслив народний депутат.

«І це дуже важливий початок. За МВФ є Світовий банк, який може дати кошти на інфраструктурні проєкти. А це означає роботу для людей. Це дороги, різні проєкти, які, на жаль, зараз „заморожені“. Вони дозволять економіці триматися і вийти з того колапсу, у який вона потрапила ще до коронавірусу», — пояснив Ростислав Павленко.

Ростислав Павленко також застеріг владу від урізання бюджетного фінансування напрямків освіти і культури.

«Ми не можемо собі дозволити економити на речах, які надають Україні майбутнє: освіті, культурі, охороні здоров’я, підтримці фермерів. Урізання цих статей контрпродуктивно і безвідповідально», — переконаний народний депутат.

Схожі новини