Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Співпраця з МВФ зараз критично важлива". Аналітик спрогнозував курс валют у квітні

  • 27.03.2020, 13:55
  • 794

В Україні курс долара в перший тиждень квітня виросте до 28,5 грн/$ (довідковий курс 27 березня складає 28,14 грн/$)

Такий прогноз озвучив аналітик Андрій Шевчишин, повідомляє OBOZREVATEL.

«Ймовірно, гривня продовжить перебувати під тиском, поки не вирішиться питання подальшої співпраці з МВФ. У таких умовах курс може знизитися до 28,5 гривень за долар, якщо паніка наростатиме і надалі», — прогнозує експерт.

Водночас НБУ фіксує ознаки нестачі готівкової валюти в банках через підвищений попит. Також позитивною новиною для гривні стало повідомлення про те, що Міжнародний валютний фонд і Україна досягли прогресу з питання про подальшу фінансову підтримку Києва.

Читайте також: Україна отримає кредит від МВФ у разі виконання двох умов

«Негативний вплив від карантину і зупинки ділової активності у всій країні починає розростатися. Бюджет недоотримав у березні 35% від планових надходжень, і ситуація тільки погіршується. Фінансувати дефіцит доведеться за рахунок емісії або зовнішніх запозичень, тому співпраця з МВФ так критично зараз важлива. З іншого боку, населення і компанії вичерпують ліміт ліквідності для купівлі валюти, а малі та середні компанії взагалі зупинили діяльність», — прогнозує аналітик.

Нагадаємо, в Україні офіційний курс долара щодо гривні на 26 березня склав 27,95 грн/$. Він підвищився на 18 копійок у порівнянні з попереднім днем, євро ж подорожчав на 16 копійок — до 30,26 грн.

Схожі новини