Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Всі нардепи «ЄС» готові взяти на поруки українського Червінського

  • 11.07.2024, 12:45
  • 297

Всі 27 народних депутатів фракції «Європейська Солідарність» готові взяти на поруки українського розвідника Романа Червінського

Про це йдеться в заяві партії.

«Ганебне судилище над бойовим офіцером-розвідником триває вже 445 днів. Увесь цей час, з 23 квітня 2023 року Роман Червінський перебуває за ґратами. Йому обмежують контакти із зовнішнім світом, не надають вчасної, кваліфікованої медичної допомоги, не забезпечують належних умов утримання в СІЗО. Це вже вплинуло на здоров’я полковника Червінського. В цей час корупціонерів та злодіїв відправляють під комфортний домашній арешт, або взагалі дозволяють у якості „покарання“ мобілізуватися до лав Збройних Сил України. Очевидно, що потенціал і фаховість професійного, досвідченого офіцера розвідки сьогодні потрібні Україні на фронті, для захисту національних інтересів країни. Але Офіс президента лякає сама думка про перебування Червінського на свободі. Бо офіцер володіє надто делікатною інформацією стосовно окремих осіб у владі і їх причетності до державної зради. Звідси і політично вмотивована справа без доказів, яка супроводжується численними порушеннями прав людини під час утримання розвідника в СІЗО», — йлдеться в заяві.

Депутати фракції «Європейська Солідарність» висловлюють рішучий протест щодо свавілля і беззаконня, політично вмотивованої справи українського захисника Р. Червінського.

«Україна, яка отримала статус кандидата в члени ЄС, має неухильно дотримуватися верховенства права, відмовитися від політично вмотивованих справ. Р. Червінський — політичний в’язень влади. Тому всі 27 народних депутатів „Європейської Солідарності“ заявляють про готовність взяти на поруки Романа Червінського. Припиніть політичні репресії! Вимагаємо свободу розвіднику», — додають в «ЄС».

Схожі новини