Передплата 2024 ВЗ

Хто готовий внести частину застави за Червінського?

  • 16.07.2024, 10:03
  • 198

Петро Порошенко відреагував на рішення суду відпустити розвідника Романа Червінського під заставу. Пʼятий президент запропонував родині Червінського внести частину застави

Фото: Партія ЄС
Фото: Партія ЄС

«Він вже став символом. Символом боротьби з найгіршою рашистською нечистю і символом героїзму українських розвідників. Роман Червінський. Він боровся з росіянами. Він боровся з політичним авторитаризмом і політичними переслідуваннями. А ми, мільйони українських патріотів, боролися за нього! Той випадок, коли варто згадати геніального Тараса з його «борітеся-поборете», — написав Порошенко в соцмережах.

«Я вирішив запропонувати Роману, його родині внести ту частину суми застави, якої не вистачає для виконання рішення суду щодо застави. Аби після численних судових засідань і відвертих знущань Роман нарешті був на волі і продовжував свою боротьбу вільною людиною — за правду, справедливість і Україну», — зазначає Порошенко.

За його словами, народ України завжди гостро відчуває несправедливість. «Несправедливо, коли вбивця Цемах на волі в росії, а український герой розвідник Червінський, який його захоплював, за ґратами в Україні», — переконаний пʼятий президент.

«І так ми, наша команда, яка готова була у повному складі взяти Романа Червінського на поруки, будемо боротися за кожного українського військового, за кожного з тих, хто захищає Україну», — пише Порошенко.

Схожі новини