Передплата 2024 «Добра кухня»

Моніторинг показав, що депутати від «ЄС» зникли з ефіру телемарафону

  • 09.07.2024, 12:02
  • 237

Після виходу з телемарафону Суспільного, народні депутати від «Європейської Солідарності» більше не з’являлись у випусках «Єдиних новин».

Про це йдеться в моніторингу телемарафону «Єдині новини» за квітень — червень 2024 року.

У другому кварталі гостями народні депутати в ефірі телемарафону були 321 раз. Найчастіше депутатів запрошували на канал «Рада» — 141 раз. На Перший канал Суспільного (в рамках спільного телемарафону, тобто до 20 травня включно) нардепів запрошували 58 разів. Утім, якщо взяти сумарні показники Суспільного мовника (в спільному марафоні й далі в самостійному ефірі), то цей показник становить 185 депутатів. Найменше запрошували депутатів в ефіри каналу «1+1» — лише 17 разів.

Частка владної фракції «Слуга народу» залишалася найвищою в телемарафоні. Так, канали «Інтер» і «Ми — Україна» взагалі нікого, крім «слуг», у свої ефіри не запрошували. На всіх інших каналах марафону були запрошені представники інших політичних сил, але їх було мало. Так, на «1+1» і в ефірах ICTV з СТБ зрідка запрошували представників «Голосу» і депгрупи «За майбутнє».

«В ефірах каналу „Рада“ в другому кварталі віддавали перевагу цілком собі лояльній фракції „Батьківщина“, але кликали з неї лише двох народних обранців (Михайла Цимбалюка і Сергія Євтушка). І традиційно для „Ради“ були заповненими якісь загадкові „квоти“ депутатських груп „За майбутнє“ і „Довіра“. Справжній баланс був, як і завжди до того, лише в ефірах Першого каналу Суспільного. І лише зусиллями каналу в ефірі марафону до 20 травня була представлена фракція „Європейська Солідарність“. Після виходу Суспільного мовника з телемарафону, впевнений, „Європейської Солідарності“ там більше не буде. У підсумку в загальному заліку друге місце за представленістю в ефірі марафону у звітному кварталі впевнено посіла фракція „Батьківщина“, фракція „Голос“, яка займала це друге місце в попередніх кварталах, значно втратила свою присутність в ефірі. Якби не запрошення в ефіри Суспільного, то фракція не втрималася б і на третій позиції за часткою депутатських ефірів, бо її обійшли би депутатські групи „Довіра“ і „За майбутнє“», — зазначає автор моніторингу Ігор Куляс.

Схожі новини