Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Коронавірус - не жарт". Український консул розповів, як перехворів на COVID-19 у Німеччині

  • 25.03.2020, 16:55
  • 961

Шевченко зазначив, що німецька система охорони здоров'я «непогана, але й має свої серйозні мінуси»

Співробітник Генерального консульства України в Мюнхені Дмитро Шевченко розповів, як він перехворів на коронавірус, повідомляє ГЛАВКОМ.

Дипломат захворів у ФРН, лікувався в німецькій клініці, звідки його вже виписали додому за умови дотримання карантину.

«Починаючи з 3 березня ледь не віддав кінці через важку форму коронавірусу, якою я у своєму віці та стані здоров'я не мав би захворіти, але захворів. Зараз загрози життю вже немає, хоча легені пошкоджені серйозно і надовго, сподіваюсь, що не назавжди», — написав він.

Шевченко наголосив, що коронавірус — це не жарт. «Можливо, дійсно шанси померти вищі у літніх людей, але шанси серйозно захворіти однакові у всіх, у лікарні літніх людей було відсотків 15, абсолютна більшість — від 20 до 60 рівномірно розподілені, нагадаю — в лікарні лежать лише важкохворі, з легкою формою хворіють вдома, я не буду повторювати, що робити, щоб не захворіти, скажу лише — бережіть себе!», — повідомив консул.

Читайте також: 60-річна британка пояснила, як їй вдалося подолати коронавірус за тиждень

Шевченко також розповів, що німецька система охорони здоров'я «непогана, але й має свої серйозні мінуси».

«Мені доводилося наполягати, щоб мене госпіталізували із запаленням легенів і хоча б зробили рентген, мені доводилося „вибивати“ тест на коронавірус перед випискою (безуспішно), але головне — все тут (і мабуть всюди) тримається не лише на лікарях, які з'явилися раз на день і зникли, скільки на медичному персоналі, на чиї балканські і східноєвропейські плечі лягає головний тягар вирулювання із цієї кризи, великий уклін цим людям, які за не особливо великі зарплати роблять таку надзвичайно важку, небезпечну і важливу працю. Друзі, бережіть себе! Ви знаєте, як)», — розповів український консул у Мюнхені.

Схожі новини