Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ має перевірити ситуацію з медичними масками, – Тарас Батенко

Служба безпеки України має негайно перевірити інформацію ЗМІ про скуповування і подальший перепродаж до Китаю близько 28 мільйонів штук захисних засобів і можливу причетність до цього факту голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Михайла Радуцького.

На цьому наголосив під час засідання Погоджувальної ради парламенту співголова депутатської групи «За майбутнє» Тарас Батенко.

Про це ж він повідомив і на своїй сторінці у Facebook.

«Поки міністр охорони здоров’я відпочиває в санаторії в Нових Санжарах в своєму космічному костюмі, в Україні навіть зникли банальні марлеві маски, — прокоментував депутат. — Шановні колеги, як ми убезпечимо українців від коронавірусу, крім підняття морального духу, яким сьогодні займаються урядовці? Заходи уряду щодо захисту українців викликають більше сміх, ніж говорять про серйозність намірів».

Окрім цього, як зазначив Тарас Батенко, не менший страх, ніж коронавірус, у суспільстві викликає так звана медична реформа.

«З 1 квітня через новації і реформу вторинної ланки оптимізують і закриють чимало медичних закладів, скоротять ліжкомісця. А це загрожує звільненням сотень лікарів, які сьогодні і так працюють за мізерну зарплату. Пропозиція нашої депутатської групи „За майбутнє“ — перенести цей етап медичної реформи, переглянути його і підготуватися до нього більш ретельно», — сказав він.

Група «За майбутнє» також вимагає проведення парламентських слухань за участю медпрацівників з усієї країни, обговорення механізмів впровадження такої реформи та забезпечення виживання медзакладів.

«Ми розуміємо, що автономія комунальних лікарень, переведення їх в комерційне комунальне підприємство створить загрозу закриття цих лікарень або передачі їх в концесію. Місцеві ради просто не потягнуть фінансування самостійно багатьох медичних закладів», — додав парламентар.

Схожі новини