Супрун розповіла всю правду про яйця та як їх їсти
- 13.10.2018, 15:10
- 1 321
В. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розвінчала новий міф. Цього разу вона взялась за яйця.

На своїй сторінці в Facebook Супрун пояснює як правильно їсти яйця, щоб отримати від них максимальну користь.
Супрун нагадує, що у яйцях є практично всі вітаміни залізо, білок і рідкісні корисні жири.
Що стосується холестерину, через наявність якого в яйцях, від них нерідко рекомендують відмовлятися, то Супрун нагадує, що холестерин в яйцях не робить їх шкідливими.
«Холестерин — це один з різновидів жирів. Він потрібен для роботи мозку, вироблення гормонів, функціонування травлення і багатьох інших процесів», — пише Уляна Супрун.
У середньому, яйце містить близько 186 мг холестерину, а це 62% добової норми, яка може коливатися від 100 до 300 мг залежно від загальної кількості споживаних калорій.
Тож Супрун дає поради, як їсти яйця, щоб отримати максимум користі:
Яйця потрібно їсти відварені, або пашот. Яйця не потрібно смажити, чи їсти сирими.
Не їсти разом з яйцями шкідливу їжу, наприклад, бекон або сало. Це потрібно для того, щоб не перевищувати норму споживання холестерину.
Яйця потрібно їсти разом з іншими корисними продуктами — хлібом з висівками, овочами, з оселедцем, або соняшниковою олією. Така їжа, багата клітковиною і ненасиченими жирами.