Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко зареєстрував проект змін до Конституції щодо інтеграції України до НАТО та ЄС

  • 03.09.2018, 13:27
  • 625

Президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про зміни до Конституції щодо прагнення України до інтеграції в НАТО та Євросоюз.

Про це на засіданні погоджувальної ради повідомила представниця президента в парламенті Ірина Луценко, передає «Громадське».

«Сьогодні президентом зареєстровані зміни до Конституції України щодо закріплення європейського, євроатлантичного напрямку розвитку», — сказала Луценко.

За її словами, зміни будуть внесені до трьох статей Конституції, які передбачають відповідальність парламенту, уряду та президента щодо євроатлантичного напрямку.

Про наміри зареєструвати такий законопроект Петро Порошенко заявив у День Незалежності України.

Раніше в НАТО підтримали прагнення України до вступу в Альянс. За результатами саміту НАТО члени Альянсу підтримали Україну та закликали Росію вивести війська з Донбасу.

10 березня НАТО визнало за Україною статус країни-аспіранта. Це означає, що Північноатлантичний альянс визнав прагнення України набути повноцінного членства в організації.

Порошенко заявляв, що Україна планує вступити до НАТО у найближчі 10 років.

Також Порошенко заявив, що Україна залишається в пріоритетах Північноатлантичного Альянсу і зовнішньої політики США. Таким чином президент прокоментував зустріч та спільну прес-конференцію американського президента Дональда Трампа та глави Р Ф Володимира Путіна.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що «двері для України відкриті, але треба виконати низку вимог».

Схожі новини