Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко подякував США за санкції проти Росії

  • 24.08.2018, 15:25
  • 670

Президент Петро Порошенко провів зустріч із Радником Президента США з питань національної безпеки Джоном Болтоном.

Глава держави привітав візит Радника з питань безпеки Президента США Джона Болтона до України з нагоди святкування 27-річниці Незалежності України, повідомляє прес-служба глави держави.

«Ваш візит в цей день, я впевнений, це яскраве свідчення потужної підтримки, яку Сполучені Штати надають Україні», — зазначив Петро Порошенко.

Глава держави подякував за Кримську декларацію, яка «чітко продемонструвала позицію США по відношенню до незаконно анексованого Росією, окупованого Криму» та підкреслив, що ця позиція була підтримана багатьма міжнародними партнерами України.

Окрему увагу було приділено обговоренню питання санкцій проти Росії. «Хотів би подякувати вам за санкції. Санкції, які були запроваджені США проти Російської Федерації. І це не є покаранням. Це є мотивація для Росії повернутися до цивілізованого суспільства, прибрати свої війська з Криму і Донбасу, не застосовувати хімічну зброю проти інших держав, зробити цивілізованою зовнішню політику, шанувати і поважати міжнародне право», — підкреслив Президент.

«Я хотів би чітко наголосити — санкції є ефективні. Санкції примушують Москву платити велику ціну за брутальне порушення міжнародного права, яке вона здійснює останні 4,5 роки, і проти Грузії у 2008 році, і в інші часи. Хочу наголосити, що Москву не зупинять футбольні чемпіонати, не зупинять весільні танці, не зупинять дарунки газових потоків. Москву зупинить об’єднана позиція цивілізованого світу з глобальним лідерством наших партнерів — Сполучених Штатів Америки», — підкреслив Президент.

Глава держави особливо подякував за дуже теплі слова від Президента США в посланні з нагоди 27-річниці Незалежності України.

Сторони обговорили шляхи розширення економічної співпраці. За словами Петра Порошенка, вже можна говорити про певні позитивні підсумки українсько-американської економічної співпраці. «Наш товарообіг трохи більше ніж за рік зріс на 70%. Жодна країна світу не демонструє такого зростання і це реалізація моїх домовленостей у Білому домі минулого року, яких ми досягли з Президентом Трампом», — сказав він.

Президент подякував США за підтримку реформ в Україні та виловив впевненість у можливостях розширення двосторонньої співпраці.

Глава держави також зауважив, що сьогодні під час Параду до Дня Незалежності Джон Болтон мав можливість побачити нову українську армію. «Українські Збройні Сили є однією з найсильніших і найефективніших армій в Європі. Ми міцно тримаємо Росію на лінії зіткнення, даємо міцний опір», — наголосив він.

Президент України подякував Джону Болтону за участь представників Збройних Сил США та інших армій-членів НАТО, зокрема Великої Британії, Канади, Естонії, Латвії, Литви, Румунії та інших країн-партнерів України у військовому параді на Хрещатику.

«Це символ нашої співпраці», — сказав Петро Порошенко та наголосив, що це вже стало дуже доброю традицією і нагадав, що минулого року у 26-у річницю Незалежності України до Києва завітав Міністр оборони США Джеймс Меттіс.

Радник Президента США з питань національної безпеки Джон Болтон подякував за запрошення на святкування Дня Незалежності. «Для мене це велика честь. Я із задоволення спостерігав за всією церемонією. Дуже патріотично. І не щороку я маю можливість святкувати два Дні Незалежності в один рік. Для мене 24 серпня від сьогодні буде особливим днем», — зазначив він.

Джон Болтон зауважив, що є можливість обговорити поточну ситуацію в Україні і виклики, які нині стоять перед країною, та питання у міжнародному форматі. «Президент Трамп підкреслив солідарність та нашу підтримку незалежної України. Ви говорили про декларацію, яку ми зробили, не визнаючи незаконну анексію Криму. Це все походить від американських традицій невизнання незаконних анексій», — зазначив він.

Схожі новини