Помадки для паски допоможуть приховати невеликі дефекти
У приготуванні пасок центральне місце займає, звичайно, тісто. Але якщо ідеальний рецепт знайдено, настав час приділити увагу декору
Колись паски декорували лише прісним або здобним тістом, виробляючи різні завитки чи фігурки. Тепер використовують глазур, кольорову посипку, горіхи, кокосову стружку, марципан, які роблять випічку не лише смачною, а й гарною. А ще цукрова помадка допоможе замаскувати будь-які дефекти, які трапилися під час випікання: якщо верхівка паски тріснула чи трохи запалася, перепеклася чи недопеклася…
Для глазурі використовуйте лише свіжі яйця, цукрову пудру, желатин, сухе молоко хорошої якості. Дотримуйтесь пропорцій і температурного режиму, це важливо, щоб помадка вийшла правильної консистенції. До білкової помадки можна додати харчових барвників, насиченість кольору регулюйте за бажання. Наносьте глазур відразу після приготування і лише на паски, що охолонули. Товстий шар помадки потребує тривалішого часу для висихання.
Білкова
2 білки, 115 г цукрової пудри, 1 дрібка солі, 1 ст. ложка лимонного соку.
До білків додати невелику дрібку солі. Збити міксером на невеликій швидкості. Після появи піни, схожої на пивну шапочку, збільшити швидкість міксера і збити на стійку піну. Потрохи додавати цукрову пудру, щоразу збиваючи масу. Додати лимонний сік і збивати, доки вся цукрова пудра не розчиниться. Маса має добре тримати форму.
Глазур можна наносити різними завитками, а також зробити гарні рум’яні хвильки за допомогою газового пальника.
З желатином
1 склянка (250 мл) цукру, 1 ч. ложка желатину, 6 ст. ложок води, кілька крапель лимонного чи апельсинового соку.
У желатин додати 2 ст. ложки води і залишити для набрякання.
У сотейник із товстим дном висипати цукор, залити 4 ст. ложками води, добре перемішати і на невеликому вогні довести до кипіння, постійно помішуючи, варити до повного розчинення цукру. Уварювати сироп не потрібно.
Зняти сотейник з вогню, одразу додати у гарячий сироп набряклий желатин і добре перемішати ложкою.
Збити суміш за допомогою міксера на максимальній швидкості 4−5 хв, доки маса не побіліє. Додати лимонний чи апельсиновий сік і перемішувати глазур за допомогою міксера 30 секунд. Маса має бути за консистенцією як сметана.
Відразу після приготування нанести глазур на паски. Залишити, щоб помадка застигла.
Зі смаком шоколаду
60 г сухого молока, 1 ч. ложка цукрової пудри, 25- 40 мл теплої води.
Сухе молоко змішати з цукровою пудрою. Потрохи вливати теплу воду, постійно помішуючи масу лопаткою. Збивати не потрібно, просто добре вимішати.
Стежити, щоб не додати надто багато води. Тоді глазур вийде рідкою. Консистенція маси має залишатися досить густою. Відразу ж нанести глазур на паски.