Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Помадки для паски допоможуть приховати невеликі дефекти

У приготуванні пасок центральне місце займає, звичайно, тісто. Але якщо ідеальний рецепт знайдено, настав час приділити увагу декору

Колись паски декорували лише прісним або здобним тістом, виробляючи різні завитки чи фігурки. Тепер використовують глазур, кольорову посипку, горіхи, кокосову стружку, марципан, які роблять випічку не лише смачною, а й гарною. А ще цукрова помадка допоможе замаскувати будь-які дефекти, які трапилися під час випікання: якщо верхівка паски тріснула чи трохи запалася, перепеклася чи недопеклася…

Для глазурі використовуй­те лише свіжі яйця, цукрову пу­дру, желатин, сухе молоко хо­рошої якості. Дотримуйтесь пропорцій і температурного режиму, це важливо, щоб по­мадка вийшла правильної кон­систенції. До білкової помадки можна додати харчових барв­ників, насиченість кольору ре­гулюйте за бажання. Наносьте глазур відразу після приготу­вання і лише на паски, що охо­лонули. Товстий шар помадки потребує тривалішого часу для висихання.

Білкова

2 білки, 115 г цукрової пу­дри, 1 дрібка солі, 1 ст. лож­ка лимонного соку.

До білків додати невели­ку дрібку солі. Збити міксе­ром на невеликій швидко­сті. Після появи піни, схожої на пивну шапочку, збільшити швидкість міксера і збити на стійку піну. Потрохи додава­ти цукрову пудру, щоразу зби­ваючи масу. Додати лимонний сік і збивати, доки вся цукро­ва пудра не розчиниться. Маса має добре тримати форму.

Глазур можна наносити різ­ними завитками, а також зро­бити гарні рум’яні хвильки за допомогою газового пальника.

З желатином

1 склянка (250 мл) цукру, 1 ч. ложка желатину, 6 ст. ложок води, кілька крапель лимонного чи апельсиново­го соку.

У желатин додати 2 ст. лож­ки води і залишити для набря­кання.

У сотейник із товстим дном висипати цукор, залити 4 ст. ложками води, добре перемі­шати і на невеликому вогні до­вести до кипіння, постійно по­мішуючи, варити до повного розчинення цукру. Уварювати сироп не потрібно.

Зняти сотейник з вогню, од­разу додати у гарячий сироп набряклий желатин і добре пе­ремішати ложкою.

Збити суміш за допомо­гою міксера на максимальній швидкості 4−5 хв, доки маса не побіліє. Додати лимонний чи апельсиновий сік і перемішу­вати глазур за допомогою мік­сера 30 секунд. Маса має бути за консистенцією як сметана.

Відразу після приготування нанести глазур на паски. Зали­шити, щоб помадка застигла.

Зі смаком шоколаду

60 г сухого молока, 1 ч. ложка цукрової пудри, 25- 40 мл теплої води.

Сухе молоко змішати з цу­кровою пудрою. Потрохи вли­вати теплу воду, постійно по­мішуючи масу лопаткою. Збивати не потрібно, просто добре вимішати.

Стежити, щоб не додати надто багато води. Тоді глазур вийде рідкою. Консистенція маси має залишатися досить густою. Відразу ж нанести гла­зур на паски.

Схожі новини