Паштет із білої квасолі
Рецепт

- 1 склянка вареної білої квасолі,
- 8−10 в’ялених помідорів,
- 1 пучок петрушки,
- 1 квашений огірок,
- 4−5 ст. ложок оливкової олії,
- 2 ст. ложки лимонного соку,
- 2 зубчики часнику,
- 1 ч. ложка меленого перцю чилі,
- 0,5 ч. ложки сушеного базиліку,
- 0,5 ч. ложки сушеного орегано,
- сіль.
Можна замінити квашений огірок на корнішони, зелень петрушки — на кінзу, оливкову олію — на соняшникову. Квасолю зварити або взяти готову консервовану. Огірок, в’ялені помідори нарізати невеликими шматочками та подрібнити у чаші блендера. Додати у чашу зелень, часник, приправи, лимонний сік, подрібнити блендером. Подрібнити варену квасолю з олією. Змішати обидві суміші.