Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Pastel de nata

Кулінарний екскурс від "Доброї кухні"

  • 500 г листкового тіста

ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • 300 мл молока
  • 180 г цукру
  • 130 мл води
  • 4 яєчні жовтки
  • 35 г борошна
  • 1 паличка кориці
  • 1 ст. ложка лимонної цедри

Начинка. У сотейник влити 200 мл молока. Додати лимонну цедру і паличку кориці.

Поставити молоко на вогонь і довести до кипіння.

Розчинити у молоці, що залишилося, просіяне борошно. Ретельно перемішати, щоб позбутися грудочок.

Коли молоко закипить, тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити молочно-борошняну суміш. Помішуючи, довести крем до загустіння.

Зняти крем з вогню. Краще накрити крем харчовою плівкою впритул, щоб не завітрився.

В іншому сотейнику з’єднати воду і цукор. Поставити сотейник на середній вогонь, довести до кипіння і варити 3 хв.

Тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити гарячий цукровий сироп у заварний крем.

Ретельно розмішати. Протерти крем через сито, позбуваючись таким чином лимонної цедри і кориці. Вийде однорідний ніжний крем. Накрити його харчовою плівкою впритул і залишити вистигати.

Тісто. Магазинне тісто у пластинах розморозити.

Кожну пластину тіста злегка розкачати на припорошеній борошном стільниці. Викласти розкатані пластини одну на одну. Вони не обов’язково мають бути рівними. Під час скручування рулету нерівності видно не буде. Згорнути тісто щільним рулетом.

Нарізати рулет однаковими шматочками за кількістю формочок (10−12). Кількість крему розрахована на 12 тістечок.

Кожен рулетик викласти зрізом догори у змащену маслом форму, сформувати кошички і зробити високі бортики.

В охололий крем додати жовтки.

Ретельно перемішати вінчиком. Консистенція крему має бути напіврідкою.

Можна перелити крем в ємність з носиком, щоб його було зручно розливати в основу з тіста.

Заповнити заготовки з тіста заварним кремом, трохи не доходячи до країв тіста. При випіканні крем трохи піднімається, тому може вилитися з формочок.

Випікати тістечка у розігрітій до 240 °C духовці 20−25 хв. Останні 5−7 хв випікати на режимі «верх + низ», щоб крем красиво підрум’янився зверху.

Готуйте також: Pasteis de belem

Схожі новини