Передплата 2024 «Добрий господар»

Pasteis de belem

Кулінарний екскурс від "Доброї кухні"

ДЛЯ ТІСТА:

  • 120 г борошна
  • дрібка солі
  • 100 мл води
  • 110 г вершкового масла

ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • 1,5 ст. ложки борошна
  • 150 мл молока
  • 130 г цукру
  • 1 паличка кориці
  • 80 мл води
  • ½ ч. ложки ванільного екстракту
  • 3 жовтки

ДЛЯ ПОСИПАННЯ:

  • цукрова пудра
  • мелена кориця

Тісто. Змішати борошно, сіль і воду, вимісити м’яке тісто. Викласти на припорошену борошном стільницю, сформувати квадрат, накрити плівкою, залишити на 15 хв.

Розмішати масло кімнатної температури на однорідну масу.

Розкачати тісто на квадрат 30×30 см (стежити, щоб тісто не пристало до поверхні, його треба посипати борошном). Змастити 1/3 масла ліву частину тіста, не доходячи 2 см до краю.

Скласти праву третину тіста наліво, потім ліву третину направо — має вийти книжечка з трьома шарами тіста і двома шарами масла.

Защипнути край, розвернути тісто на 90 градусів, широким боком до себе.

Розкачати на квадрат 30×30 см, викласти ще третину масла на 2/3 тіста, повторити складання. Розкачати на прямокутник 30×40 см, вузьким боком до себе.

Змастити тісто маслом, що залишилося, згорнути у тугий рулет (у напрямку від себе). Загорнути тісто у плівку, покласти в холодильник на кілька годин.

Начинка. Змішати борошно і 30 мл молока. Довести цукор, корицю і воду до кипіння.

Нагріти молоко до кипіння, вмішати в борошняну суміш, безперервно помішуючи. Не припиняючи помішування, тонкою цівкою влити киплячий сироп.

Додати ванільний екстракт, вимішувати хвилину-дві, щоб суміш трохи охолола, потім додати жовтки.

Розігріти духовку до максимальної температури. Вийняти тісто з холодильника, злегка прокатати рулет, щоб він став діам. 3 см.

Змастити формочки для мафінів маслом, присипати борошном. Відрізати від рулету шматочок тіста завтовшки 2 см, викласти у форму зрізом донизу. Якщо тісто дуже тверде, залишити його на дві хвилини для розм’якшення. Вмочити великі пальці в холодну воду, розподілити ними тісто у формочці, починаючи від центру. Повторити з рештою тіста. Заповнити кошики на ¾ кремом. Випікати 8−9 хв.

Злегка остудити у формочках, потім вийняти і остудити на решітці до теплого стану. Щедро посипати цукровою пудрою і корицею.

Більше рецептів тут

Схожі новини