Pasteis de belem
Як приготувати португальський десерт Pasteis de belem. Кулінарний екскурс від «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446575/vypichka.jpg)
ДЛЯ ТІСТА:
- 120 г борошна
- дрібка солі
- 100 мл води
- 110 г вершкового масла
ДЛЯ НАЧИНКИ:
- 1,5 ст. ложки борошна
- 150 мл молока
- 130 г цукру
- 1 паличка кориці
- 80 мл води
- ½ ч. ложки ванільного екстракту
- 3 жовтки
ДЛЯ ПОСИПАННЯ:
- цукрова пудра
- мелена кориця
Тісто. Змішати борошно, сіль і воду, вимісити м’яке тісто. Викласти на припорошену борошном стільницю, сформувати квадрат, накрити плівкою, залишити на 15 хв.
Розмішати масло кімнатної температури на однорідну масу.
Розкачати тісто на квадрат 30×30 см (стежити, щоб тісто не пристало до поверхні, його треба посипати борошном). Змастити 1/3 масла ліву частину тіста, не доходячи 2 см до краю.
Скласти праву третину тіста наліво, потім ліву третину направо — має вийти книжечка з трьома шарами тіста і двома шарами масла.
Защипнути край, розвернути тісто на 90 градусів, широким боком до себе.
Розкачати на квадрат 30×30 см, викласти ще третину масла на 2/3 тіста, повторити складання. Розкачати на прямокутник 30×40 см, вузьким боком до себе.
Змастити тісто маслом, що залишилося, згорнути у тугий рулет (у напрямку від себе). Загорнути тісто у плівку, покласти в холодильник на кілька годин.
Начинка. Змішати борошно і 30 мл молока. Довести цукор, корицю і воду до кипіння.
Нагріти молоко до кипіння, вмішати в борошняну суміш, безперервно помішуючи. Не припиняючи помішування, тонкою цівкою влити киплячий сироп.
Додати ванільний екстракт, вимішувати хвилину-дві, щоб суміш трохи охолола, потім додати жовтки.
Розігріти духовку до максимальної температури. Вийняти тісто з холодильника, злегка прокатати рулет, щоб він став діам. 3 см.
Змастити формочки для мафінів маслом, присипати борошном. Відрізати від рулету шматочок тіста завтовшки 2 см, викласти у форму зрізом донизу. Якщо тісто дуже тверде, залишити його на дві хвилини для розм’якшення. Вмочити великі пальці в холодну воду, розподілити ними тісто у формочці, починаючи від центру. Повторити з рештою тіста. Заповнити кошики на ¾ кремом. Випікати 8−9 хв.
Злегка остудити у формочках, потім вийняти і остудити на решітці до теплого стану. Щедро посипати цукровою пудрою і корицею.
Більше рецептів тут