Салат з тунцем: рецепт від читачів «Доброї кухні»
Рецепт салату з тунцем: як готувати
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/445638/salat-z-tuntsem.jpg)
- ½ лимона
- 15 г меду
- 5 г гірчиці
- 60 мл оливкової олії
- 1 помідор
- 300 г консервованого тунця
- 1 пучок тархуну
- 180 г чорної квасолі
- 15 мл яблучного оцту
- 1 пучок руколи
- 1 болгарський перець
- 1 червона цибулина
Квасолю промити, залити водою на добу. Тоді воду злити, залити свіжою і зварити, посоливши наприкінці варіння.
Консерву зцідити, рибу розібрати виделкою.
Цибулю нарізати півкільцями, залити оцтом, залишити на 30 хв.
На помідорі зробити надрізи, залити окропом на кілька хвилин, перекласти у холодну воду на хвилинку, зняти з нього шкірку і подрібнити.
Перець очистити і нарізати соломкою.
Цибулю відцідити від оцту. З лимона вичавити сік, додати мед, гірчицю, олію.
У салатник викласти квасолю, томат, руколу, цибулю, перець і майже всю заправку. Зверху викласти тунець. Полити його залишками заправки.
Посіченим тархуном посипати салат.
Наталя Гавчик, смт Великий Любінь.
Більше рецептів в рубриці «Кухня»