Передплата 2024 ВЗ

Протягом 24−48 годин Іран може вдарити по Ізраїлю

Про можливий початок ще однієї масштабної війни повідомило 12 квітня видання The Wall Street Journal

На фото: Ракетний удар зруйнував частину консульства Ірану в Дамаску (Сирія). Загинули два іранських генерали... Іран обіцяє Ізраїлю удар у відповідь. Фото AFP.
На фото: Ракетний удар зруйнував частину консульства Ірану в Дамаску (Сирія). Загинули два іранських генерали... Іран обіцяє Ізраїлю удар у відповідь. Фото AFP.

Ізраїль готується до безпосередньої атаки з боку Ірану, яка може розпочатися уже протягом найближчих 24−48 годин. Про це у п’ятницю, 12 квітня, повідомило авторитетне американське видання The Wall Street Journal (WSJ) із посиланням на «особу, добре обізнану в цій справі».

За інформацією згаданого джерела WSJ, хоча в Тегерані уже обговорюють детальні плани анонсованої раніше атаки на Ізраїль, остаточного рішення лідери Ірану наразі все-таки не прийняли.

У четвер, 11 квітня, як розповіло WSJ, із представниками МЗС Ісламської республіки говорили західні лідери, які прагнуть уникнути великої війни на Близькому Сході. Як інформує Reuters (із посиланням на свої іранські джерела), напередодні Тегеран начебто дав Вашингтону сигнал про те, що, обираючи, як саме відповісти Тель-Авіву, він діятиме розсудливо. І що відплата буде такою, аби по можливості уникнути серйозної ескалації…

Як повідомив портал Israel National News, США справді очікують нападу Ірану на Ізраїль, але припускають, що він буде не настільки масштабним, аби у нову велику війну на Близькому Сході були втягнуті Сполучені Штати.

У Дамаску загинули семеро військових КВІР

Нагадаємо, раніше іранська влада, зокрема, верховний духовний і політичний лідер Ісламської республіки, аятола Алі Хаменеї, заявила, що обов’язково завдасть Ізраїлеві удару — у відповідь на руйнування частини будівлі іранського консульства в столиці Сирії, Дамаску.

Унаслідок того ракетного удару загинули семеро членів Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР), зокрема, два іранські генерали, що відповідали за військову діяльність КВІР за кордоном. Тобто за координацію дій фінансованих Тегераном терористичних організацій — єменських повстанців-хуситів, «Хезболли», «Ісламського джихаду» й ХАМАСу.

Ізраїль офіційно своєї причетності за той удар по Дамаску не визнав. Але й не заперечив її.

Схожі новини