Передплата 2024 «Добрий господар»

Могеріні: "Рада ЄС щодо України просуватиметься трьома шляхами"

  • 17.11.2014, 13:17
  • 996

Українське питання буде головною темою засідання Ради ЄС у закордонних справах, яке відбувається в Брюсселі в понеділок вранці.

Про це повідомила високий представник Європейського союзу у питаннях зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні, спілкуючись з журналістами перед початком засідання, передає Європейська правда.

"Головне питання порядку денного — Україна. Звичайно, ми обговоримо санкції, але говоритимемо не лише про них. Навіть у разі, якщо санкції не працюватимуть, нам потрібно просуватися іншими шляхами", — сказала вона.

За словами керівника європейської дипломатії, два інших фокуси, щодо яких відбуватиметься дискусія — шляхи підтримки реформ в Україні та краща координація переговорів європейських політиків з Росією.

"Санкції самі по собі не є метою, вони мають йти разом з іншими заходами… Ми обговоримо підтримку реформ в Україні. Адже найкращий шлях просуватися вперед — зробити Україну успішною. І третій шлях — це відпрацювання спільного підходу щодо того, як просуватися в переговорах з Росією", — заявила Могеріні.

"Ми обговоримо, якою буде найкраща наша відповідь на так звані "вибори" 2 листопада (в "ДНР" та "ЛНР"). Що ж до того, що ці "вибори" є незаконними та нелегітимними — тут позиція членів ЄС єдина", — зауважила керівник європейського дипломатичного відомства.

У переговорах міністрів закордонних справ щодо України братиме участь також глава МЗС Павло Клімкін — він вже прибув у будівлю Ради ЄС.

Схожі новини