Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівські медики врятували чоловіка з раком ІІІ стадії

  • 30.07.2024, 18:45
  • 310

У Львівському онкоцентрі врятували 54-річного мешканця Херсонщини, якому діагностували ІІІ стадію онкології альвеолярного паростка щелепи. Через російську окупацію він не міг вчасно розпочати лікування

Фото: Онкоцентр
Фото: Онкоцентр

Про це повідомили у медзакладі.

Пану Ігорю — 54 роки, він із Херсонщини. У 2022 році в нього почала розпухати щока, тож чоловік звернувся до лікарів, які й запідозрили онкологічне захворювання. Пацієнт збирався розпочати лікування, однак до його село окупували російські війська, і він залишився майже без шансів на лікування.

«Ми сиділи в будинках і боялись навіть вийти на вулицю. Окупанти зайняли лікарні, вивозили медичне обладнання, вони були практично усюди. Було дуже складно, але ми не втрачали надії, що наші захисники нас визволять», — пригадує пан Ігор.

Пів року недуга прогресувала, забираючи сили у пана Ігоря, і лише після того, як село звільнили від окупантів, він отримав шанс на порятунок.

«Я вже дуже погано себе почував, не міг їсти, схуд. Наші захисники відвезли мене до лікарні в Херсоні. І ми почали боротьбу із захворюванням», — розповідає чоловік.

У лікарні він отримав кілька циклів хіміотерапії та променевого лікування. Здавалось, що все вже позаду, однак недуга повернулась.

Пана Ігоря скерували у Львівській онкоцентр, де йому провели дообстеження і вирішили зробити радикальну та складну операцію.

«Пацієнт потрапив до нас з діагнозом рак альвеолярного паростка нижньої щелепи справа. У нього була ІІІ стадія захворювання. Це був доволі складний випадок, коли пацієнт вже отримав всі консервативні методи лікування, але недуга повернулась. Тож допомогти йому могло тільки оперативне втручання. Ми видалили частину нижньої щелепи, провели резекцію дна порожнини рота та язика і радикальну лімфодисекцію шиї, тобто видалили всі лімфатичні вузли шиї», — розповів в. о. генерального директора Львівського онкоцентру Олег Дуда.

Сьогодні пан Ігор почуває себе добре та дякує лікарям за те, що зміг отримати новий шанс на життя. Він переконаний, що ніколи не можна зневірюватись, які б обставини не траплялись на шляху.

Чоловік розповів, що, незважаючи на постійні обстріли Херсонщини, він таки планує повернутись додому, адже там його чекає мама. А ще пан Ігор щиро вірить, що хвороба більше не повернеться, і до Львова він приїжджатиме лише на контрольні обстеження із мирної Херсонщини, бо впевнений: Україна точно переможе.

Схожі новини