Передплата 2024 ВЗ

Хочеш квартиру в новобудові? Перевір об'єкт на cпеціальній мапі!

У «чорному» списку — забудовники, які, на думку мерії, звели багатоповерхівки без дозволів і з порушеннями

Фото ілюстративне Романа Балука
Фото ілюстративне Романа Балука

У Львові розробили онлайн-мапу проблемних забудов, на якій уже зо два десятки житлових комплексів. Заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач вважає, така мапа буде корисною для українців, які хочуть придбати житло у новобудові чи ще на стадії «нульового» циклу.

«У Львові є низка проблемних будівництв, які з різних причин не доведені або не доводять­ся до кінця, — зазначив пан Зу­бач. — Є непоодинокі випадки, коли квартира куплена, гроші заплачені, а будівництво „замо­рожене“. Або коли забудовник, не маючи відповідної дозвільної документації, користуючись не­досконалістю чинного законо­давства, щось збудував з метою це перепродати. Завдяки мапі попереджаємо, що ті будинки сумнівні, тож купувати там щось небезпечно».

Ріелтор Олександр Міль­кович розповів «ВЗ», що остан­німи роками українці, які втра­тили житло на сході та півдні через війну, купують квартири у Львові, зокрема в новобудо­вах. (Частково витрати на ква­дратні метри їм покриває дер­жавна програма Є-житло). Ціни на квартири в новобудах Льво­ва стартують від 1100 доларів за квадратний метр (здача че­рез два роки). Якщо ж купува­ти квартиру в новобуді «на вже» — від 1200−1300 доларів за «ква­драт».

Схожі новини