Передплата 2024 ВЗ

Львівського «беркута» випустять із СІЗО, якщо внесе 1 млн грн застави

Печерський райсуд Києва змінив на більш лояльний запобіжний захід колишньому командиру львівського батальйону міліції спеціального призначення «Беркут» Ростиславу Пацеляку, якому Генпрокуратура інкримінує злочини проти Майдану. Екссиловика випустять з-під варти за умови внесення грошової застави 1 млн грн

Під час сьогоднішнього засідання у Печерському райсуді. Фото Михайла Кайла.
Під час сьогоднішнього засідання у Печерському райсуді. Фото Михайла Кайла.

Про це «Високому Замку» повідомив активіст громадської організації «Нескорений Майдан — 18.02» Василь Пазиняк.

Представники обвинувачення клопотали перед судом, щоб залишити Пацеляка у СІЗО ще на 60 днів. Обґрунтовуючи це прохання, заявляли, що на волі «беркут» може перешкоджати розслідуванню, може також втекти за кордон. На підтвердження цих слів навели дані з
матеріалів Департаменту захисту державності СБУ про те, що Пацеляк має тісні зв’язки з країною-окупантом, і (увага!) вийшов на пенсію у російській федерації. Адвокатка Пацеляка Наталія Вознюк (захищає у судах всіх «беркутів») ніяк не прокоментувала цього повідомлення.
 — У присутніх у залі майданівців виникло резонне запитання: за які заслуги 43-річний Пацеляк отримав пенсію у державі-агресорці? — сказав у коментарі для «ВЗ» Василь Пазиняк. — В Україну з росії він прибув у далекому 2003-му, шляхом шахрайських дій здобув українське громадянство (у вересні 2023 року Державна міграційна служба позбавила його українського паспорта). Можливо, у 2003 році Пацеляк був відряджений до нас як шпигун і розвідник?

І в росії отримував за свою чорну роботу зарплату, робив відрахування у пенсійний фонд рф. Ще рік тому в суді від наших прокурорів прозвучала інформація про те, що Пацеляк не тільки має два чинні паспорти росії, а й активну картку платника податків… Отож, був правим світлої пам’яті Степан Хмара, коли заявляв у суді, що Пацеляка треба розглядати, як можливого резидента росії.

І ще про одне хочу сказати: коли журналіст німецького видання «Шпігель», який відстежує події, пов’язані з Майданом, дізнався, що випустили з-під варти підозрюваного у масових вбивствах, то написав: «Мені дуже шкода вас усіх. Ви живете у країні абсурду».

Схожі новини