Передплата 2024 «Добра кухня»

У Бродах не було висадки російського десанту: Козицький спростував інформацію

Військові частини, каже він, проводять вильоти в рамках військової операції

Сьогодні, 26 лютого, біля Бродів Львівської області не було висадки ворожих десантних груп. Інформація не підтвердилася: жодної ворожої групи та десанту не було. Львівський аеропорт під контролем Нацгвардії.

Про це сказав на брифінгу начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Просимо усіх політиків, депутатів, мерів не розповсюджувати фейки, - каже Козицький. - Користуватися перевіреними новинами (з офіційних каналів інформації), які має штаб тероборони. За інформацією просимо звертатися у військову адміністрацію і чітко перевіряти новини та не сіяти паніку. Така ж гостра ситуація, як щодо Бродів, перевіряється. Військові частини проводять вильоти в рамках військової операції. А мета військової операції хай залишається секретом».

Щодо повітряної тривоги

Ранкова повітряна тривога у Львові (мешканці до години сиділи в укриттях) була пов’язана з сигналами протиповітряного командування «Захід» щодо перетину повітряних суден кордону у напрямку до Львівської області. Судна летіли від білоруського напрямку.

Щодо біженців

Щодо біженців з «гарячих» регіонів, то станом на 26 лютого розселено понад дві тисячі людей, зібрано на потреби 2 млн грн. На Львівщині підготовлено 37 тисяч місць, сьогодні до Львова приїдуть потяги з біженцями.

Щодо тероборони

Максим Козицький сказав, що сьогодні продовжують формування тероборони, а ось зброї направо-наліво наразі не роздають. «Чекаємо команди штабу тероборони, який розгорнутий, - відзначив начальник Львівської обласної військової адміністрації.

Читайте також: «Нові квартиранти» розміщують на балконах та дахах мітки: поліція просить перевірити, знешкодити і повідомити

Схожі новини