Передплата 2024 «Добра кухня»

«Нові квартиранти» розміщують на балконах та дахах мітки: поліція просить перевірити, знешкодити і повідомити

Ситуація в області: оперативний брифінг з Львівської ОДА

Біженці

Лише за день 25 лютого на потреби тимчасово переселених осіб з інших регіонів України, де йдуть активні бойові дії, небайдужі люди Львівщини перерахували 700 тисяч гривень. Проведена нарада з львівським бізнесом щодо потреб армії та територіальної оборони. У Львівській ОДА шукають можливості для організації кращого побуту для переселенців. Вночі до Львова прибуде потяг з дітьми з Луганської області. Підготовлено десять тисяч ліжкомісць. Понад 500 людей уже отримали нічліг.

Про це заявив на брифінгу голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Козицький запевнив, безпека в області є стабільною. А от чи буде вночі лунати сигнал повітряної тривоги не уточнив. Нагадаємо, 25 лютого такий сигнал вмикали двічі - о 7-мій ранку та близько обіду.

Мітки: знайти тих, хто їх ставить

Капітан поліції Дмитро Михалець повідомив, що уже третю добу поліція працює у посиленому режимі, додатково патрулюють центр та околиці Львова. До патрулювання долучаються і громадські формування.

Читайте також: «Ми реагуємо на усі повідомлення: від елементарного пакета на вулиці, магнітоли на дорозі – до підозрілих осіб»

«Це правильно, бо потік людей у Львівську область збільшується, нам потрібні додаткові громадські формування, які можуть патрулювати, виявляти усі мітки, замальовувати їх і повідомляти в поліцію, - наголошує Дмитро Михалець. - Є хороша громадська ініціатива - рейди із замальовування таких міток. Прохання лише узгоджувати такі дії з поліцією. І головне - повідомляти про підозрілих осіб, які можуть вчинити диверсію».

За його словами, станом на 25 лютого поліція отримала дуже багато звернень щодо червоних міток, серед яких - позначки на дахах. Але для поліції головне завдання - знайти того, хто встановив мітку.

«Є різні види міток: на асфальті, на дахах будинків, на деревах, - каже він. - Є вже і випадки, коли орендують квартири і ставлять такі мітки на балконах. Прохання до голів ОСББ і тих, хто відповідає за будинки: перевірте дахи і замалюйте мітки. Закрийте доступ на дах, щоб без дозволу відповідальної особи ніхто не міг туди піти. На даху будинку мітка може бути сигналом маяка».

Читайте також: Обідня повітряна тривога була пов’язана з ворожим літаком СУ-25

Схожі новини