Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Керівництво Будинку вчених надіслало у мерію листа, аби скасувати карантинні обмеження

Заклад повинен заробляти на оренді, оскільки місячна плата лише за газ — 37 тисяч гривень

Керівництво львівського Будинку вчених надіслало у Львівську міську раду листа, аби комісія з питань з надзвичайних ситуацій негайно скасувала карантинні обмеження з установи і дозволила працювати. На думку президії Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, заклад не порушував карантин, бо є лист від організаторів вечірки (рідної сестри блогера-мільйонника Олександра Заліска — Мар’яни Заліско) про те, що вони беруть на себе відповідальність за дотримання карантинних норм: відвідувачі вакциновані.

Про це повідомив у коментарі “ВЗ” заступник голови Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України (цій установі належить Будинок вчених) Мар’ян Калин.

Нагадаємо, 3 грудня від серцевого нападу помер 75-річний директор Будинку вчених Роман Славітич. Смерть наступила під час зустрічі із першим заступником міського голови Львова Андрієм Москаленком, хотів поговорити про рішення комісії з надзвичайних ситуацій щодо закриття закладу. Романа Славітича поховали на Сихівському цвинтарі в родинному гробівці.

“За результатами блогерської вечірки та за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій, відбулося засідання президії Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, де ухвалено постанову про майбутнє Будинку вчених, - інформує пан Калин. - Важлива заборона — не здавати в оренду приміщення Будинку у пам’ятні та скорботні дні. Ще одне — наша президія буде розглядати місячний план щодо здачі приміщень в оренду. Також змусили керівництво Будинку вчених значно детальніше вивчати тематику заходів, які будуть там проводити. Щоб не виникло форс-мажорів”.

Мар’ян Калин повідомив, що президія Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України аналізувала договір з організаторами “блогерської вечірки”. Каже, там справді немає жодних натяків на вечірку в еротичному стилі, там було зазначено “для приватного заходу” і є розписка блогера про персональну відповідальність за карантин. Тепер, каже пан Калин, в.о. директора Будинку вчених Василь Мастикаш звернувся з листом у мерію, щоб скасувати карантинні обмеження.

Читайте також: «Не було попереджено, що в цю дату заборонені розважальні заходи», - організатори вечірки блогерів прокоментували ситуацію (відео)

“Треба відновити господарську роботу Будинку вчених, - каже Мар’ян Калин. - Там працюють люди, яким потрібно платити зарплату, оплачувати комунальні послуги. Очікуємо на розгляд комісії з надзвичайних ситуацій. Заклад повинен заробляти на оренді, оскільки місячна плата лише за газ — 37 тисяч гривень”.

Деталі «блогерської туси» читайте тут: «Святкування на кістках померлих від Голодомору»

Читайте також: Громадський діяч вимагає запровадження кримінальної відповідальності за наругу над пам’яттю жертв геноциду

Схожі новини