Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Будинку вчених заборонили надавати в оренду приміщення для розваг у жалобні дні

  • 02.12.2021, 16:15
  • 839

Таке рішення у місті ухвалили через "голодну тусу" блогерів, яка відбулася в Будинку вчених у День пам'яті жертв Голодоморів

Будинок вчених у Львові. Фото: prolviv.com
Будинок вчених у Львові. Фото: prolviv.com

Президія Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України заборонила Львівському Будинку вчених надавати в оренду приміщення для розважальних заходів у траурні та поминальні дні.

Про це повідомили у відомстві, передає «Еспресо.Захід».

У середу, 1 грудня, відбулася позачергова президія Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

«Члени президії засудили форму приватного заходу 27.11.2021 року як такого, що ображає почуття свідомих громадян України і наносить шкоду моральному авторитету Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, Львівському Будинку вчених та всій профспілковій спільноті Львівщини», — йдеться у повідомленні.

Також президія вважає, що попри те, що відповідальним за захід визнали організатора і безпосередніх учасників «голодної туси», така форма святкування є цинічна та антиморальна щодо українців — особливо у День поминання жертв Голодоморів в Україні.

Тому, аби не допустити більше таких ситуацій, керівництво Львівського Будинку вчених зобов'язали надалі суворо контролювати заходи під час надання в оренду приміщень Будинку вчених. Також дирекція Будинку вчених тепер має погоджувати з обласною організацією профспілки щомісячний план заходів. Орім того, Львівському Будинку вчених заборонили надавати в оренду приміщення Будинку для розважальних заходів у траурні та поминальні дні.

Читайте також: «Святкування на кістках померлих від Голодомору»

Схожі новини