Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За гульки під час карантину Тищенко міг би перепроситися дронами для фронтовиків...

Готель, де організував забаву провладний нардеп, заплатить великий штраф

Після резонансної вечірки у столичному готелі Fairmont народному депутату від «Слуги народу» Миколі Тищенку (влаштовував забаву на честь дня народження своєї дружини), як і адміністрації цього закладу, доведеться заплатити чималий штраф — за порушення карантинних правил. Про це повідомив керівник Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан.

За фактом гучних роз­ваг у Fairmont поліція від­крила кримінальне про­вадження — за частиною 1 статті 325 Кримінального ко­дексу України («Порушення са­нітарних правил і норм із запо­бігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням»). За сло­вами пана Рубана, санкція зга­даної статті передбачає навіть обмеження або позбавлення волі — на строк до трьох років. Але, мовляв, оскільки у згаданому інциденті загрози для жит­тя і здоров’я людей не було, до порушників застосують лише фінансові санкції. Адміністра­ції готелю уже виписали штраф (кажуть, він сягає 170 тис. грн). Швидше за все, добряче схудне і гаманець самого Тищенка.

Голова Верховної Ради Дми­тро Разумков сказав, що йому соромно за скандал із Тищен­ком. У четвер, 22 квітня, від­булося віртуальне засідання фракції «Слуга народу» (нарде­пи спілкувалися через ZOOM), під час якого жорстко крити­кували свого колегу. Керівник монобільшості Давид Арахамія вважає, що через свій негідний вчинок Тищенко мав би внести певну суму до державного бю­джету. Окрім того, на думку Ара­хамії, аби частково загладити свою вину, Тищенку варто було би фінансово чи матеріально допомогти нашим фронтовикам на сході. Сума має бути такою ж, як вартість гулянки у Fairmont, або ж удвічі більша. За ці гроші, вважає Арахамія, його нероз­важливий колега міг би придба­ти безпілотники й особисто пе­редати їх нашим воїнам. «Нехай відпрацьовує! — заявив очільник пропрезидентської фракції. -Мені здається, так, як він це ро­бить, а потім ще якісь відмазки пише у своєму Фейсбуці, — так не може бути».

Схожі новини