Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський офіційно представив нового голову НБУ

  • 20.07.2020, 17:05
  • 1 503

Президент Володимир Зеленський заявив, що новий голова НБУ Кирило Шевченко є "саме тим професіоналом, якого потребує і НБУ, і економіка, і вся Україна".

Про це він сказав під час офіційного представлення нового голови НБУ.

«Сьогодні я радий офіційно представити нового голову Національного банку Кирила Шевченка. Я як президент повністю підтримую твердження, що голова НБУ має бути незалежним. Окрім незалежності, у голови НБУ має бути ще, як мінімум 3 важливі якості: професійність, мужність та відповідальність.

Переконаний, що пан Шевченко — саме така людина. Під час пошуку глави НБУ я спілкувався з правлінням НБУ, експертами, керівниками державних та комерційних банків — і прізвище Шевченка звучало найчастіше. Він має понад 20 років досвід роботи, пройшов усі сходинки у банківській справі. Окрім цього, став головою «Укргазбанку» за фактично першим прозорим конкурсом", — розповів Зеленський.

За його словами, все це та успішний кейс «Укргазбанку» під його керівництвом доводять те, що Шевченко є тим професіоналом, якого потребує і НБУ, і економіка, і вся Україна.

Схожі новини