Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський наступного тижня поїде у Британію

  • 14.07.2024, 14:00
  • 343

Наступного тижня президент Володимир Зеленський відвідає Велику Британію, щоб виступити перед європейськими лідерами у Бленгеймському палаці. Вони зберуться там, щоб обговорити Україну, безпеку Європи та демократію

Фото із соцмереж Володимира Зеленського
Фото із соцмереж Володимира Зеленського

Конференція буде четвертою зустріччю Європейського політичного співтовариства — його започаткували після російського повномасштабного вторгнення за ініціативи президента Франції Емманюеля Макрона. Європейське політичне співтовариство має у неформальній обстановці зміцнити звʼязки між лідерами ЄС і країн Європи, які не є членами ЄС.

Це «дуже важлива» можливість для нового лейбористського премʼєра Британії Кіра Стармера прийняти майже 50 європейських лідерів, а також відновити довіру до Великої Британії й показати, що вона повернулася на міжнародну арену після Brexit.

Серед запрошених країн, які не у ЄС, — Норвегія, Ісландія, Грузія, Косово, Сербія, Албанія та Туреччина.

Тема України домінуватиме у дискусіях з лідерами. Їх запросять приєднатися до трьох робочих груп з питань оборони та демократії, кризи дезінформації, енергетики та міграції.

Президент Франції Емманюель Макрон також використає зустріч, щоб вчергове підтвердити необхідність підтримки України на тлі нових погроз з боку рф.

Схожі новини