Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

НАБУ затримало співробітників Офісу президента на хабарі у 150 тисяч доларів

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили та затримали за підозрою в отриманні величезного хабаря групу осіб, серед яких - працівниця Офісу президента.

Про це повідомили в Офісі президента.

За інформацією «УП» та «Цензор.Нет», працівницю ОП затримали на хабарі 150 тисяч доларів. Вона ніби вимагала ці гроші за призначення на посаду заступником голови правління НАК «Нафтогаз України».

«Внаслідок операції «під прикриттям» детективи НАБУ задокументували вимагання неправомірної вигоди 300 тисяч доларів США з фізичної особи за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК «Нафтогаз України… …Затримали безпосередньо після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тисяч доларів», — цитує повідомлення НАБУ «УП».

«Для глави держави немає „своїх“ і „чужих“. Корупція має бути викорінена: що вища посада корупціонера, то небезпечніші для держави зловживання з його боку», — зазначили в Офісі президента.

За даними «Української правди» співробітники НАБУ затримали директора департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлану Кондзелю за підозрою у шахрайстві. Кондзеля, нібито розповідала, що вирішує будь-яку проблему через зв'язки в ОП.

Невдовзі в Атикорбюро повідомили, що затримали керівницю департаменту, її спільницю — ексзаступницю міністра культури в 2011 році Вікторію Лісничу, та інших учасників угруповання. Ліснича була заступницею міністра культури Михайла Кулиняка від вересня 2010 року до жовтня 2011-го.

У січні 2012-го Кулиняк призначив її гендиректором заповідника «Києво-Печерська Лавра», пише ТСН. А вже в серпні 2012-го Ліснича стала однією з головних ньюзмейкерок країни. Її звинуватили у безпідставних масових звільненнях, отриманні хабара, махінаціях з документами і підтримці «сірих» фінансових схем.

Вона спростувала всі звинувачення на свою адресу. 10 серпня Мінкульт звільнив її з посади у зв'язку із грубими порушеннями трудового законодавства й умов контракту між нею та міністерством.

Схожі новини