Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Колишнього нардепа шуфрича та його помічника судитимуть за фінансування росгвардії в окупованому Криму, — Офіс Генпрокурора

  • 03.09.2024, 13:45
  • 160

Екснардепа від забороненої партії ОПЗЖ нестора шуфрича та його помічника судитимуть за фінансування росгвардії у тимчасово окупованому Криму

Фото Генпрокуратури
Фото Генпрокуратури

Відомо, що нардеп та його помічник разом з іншими довіреними нардепу особами після окупації півострова ворогом забезпечили реєстрацію нерухомості - будинку та земельної ділянки в смт Сімеїз АР Крим за законами росії. Це майно шуфрич придбав у 2013 році через підконтрольне підприємство та довірених осіб.

«У 2016 році з метою охорони майна на тимчасово окупованому півострові обвинувачені організували укладення договору охорони з незаконним воєнізованим формуванням окупаційної влади в АР Крим — „ФГУП „Охрана“ росгвардії по Республіці Крим“. У подальшому вони організували передачу та перерахування росгвардії рф, яка бере участь у війні проти України, понад 648,7 тис російських рублів за охорону майна», — йдеться в повідомленні.

Наразі обвинувачені під вартою. Їм інкриміновано фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території і державного кордону України (ч. 3 ст. 110−2 КК України).

Раніше стало відомо, що нардеп від забороненої «Опозиційної платформи — За життя» нестор шуфрич отримав підозру у державній зраді. За даними слідства, він тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента фсб, завданням якого була координація російської агентури в Україні.

Схожі новини