Передплата 2024 ВЗ

В Україні з різних причин знеструмлені 534 населені пункти

  • 01.09.2024, 12:30
  • 138

В Україні через бойові дії та технологічні порушення станом на ранок 1 вересня без електропостачання залишаються 534 населені пункти

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Про це Міністерство енергетики повідомляє у Фейсбуці в оперативній інформації про стан енергосистеми.

Зокрема, у Дніпропетровській області внаслідок бойових дій на підстанції виникло загоряння. При цьому вимикалась повітряна лінія та знеструмлювались побутові споживачі. Загоряння ліквідоване.

В Одеській області внаслідок обстрілу відключились повітряні лінії, знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі у двох областях. Живлення частково відновлено.

У Київській області через технологічні порушення короткостроково вимикалась повітряна лінія.

В Харківській області з технологічних причин відключалось обладнання на одній із підстанцій, знеструмлювались побутові споживачі. Живлення відновлено.

«Минулої доби енергетики відновили живлення для 5694 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 534 населених пункти», — зазначили в Міненергетики.

Сьогодні планові графіки погодинних відключень електроенергії діятимуть з 00:00 до 24:00. Про будь-які зміни з енергопостачанням повідомлять офіційні ресурси обленерго.

Згідно з урядовою постановою, відключення не застосовуються до підприємств критичної інфраструктури, а також до тих, що імпортують понад 80% електроенергії для власного споживання.

У Міненерго запевняють, що енергетики 24/7 працюють над ліквідацією наслідків останньої масованої атаки на енергетичну інфраструктуру. Продовжується масштабна ремонтна кампанія, спрямована на стабілізацію роботи енергосистеми та підготовку до осінньо-зимового сезону.

Експорту електроенергії не відбувається та не передбачається.

Схожі новини