Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Камчатці знайшли уламки зниклого гелікоптера Мі-8: 17 загиблих

  • 01.09.2024, 12:08
  • 197

На Камчатці в росії зник гелікоптер Мі-8Т. Його екіпаж розшукували десятки волонтерів. Згодом з повітря помітили уламки судна, ніхто з пасажирів не вижив

Фото: SHOT 
Фото: SHOT 

Про це пишуть російські ЗМІ.

Гелікоптер компанії «Витязь-Аэро» перестав виходити на зв’язок 31 серпня, коли вилетів у бік селища Миколаївка. Він здійснював переліт з майданчика в районі вулкана Вачкажець, але у призначений час екіпаж не вийшов на зв’язок. На його пошуки вилетів інший гелікоптер компанії.

За попередніми даними, на борту перебували близько 19 туристів та три члени екіпажу (цей вертоліт може перевозити до 22 пасажирів). Серед них — власники туристичної організації «Клуб гідів» Михайло та Юлія Репнікови, фінансовий директор російського футбольного союзу Арсеній Замятін та його дружина, пише Telegram-канал Shot.

Уже зранку 1 вересня з повітря помітили уламки гелікоптера — поблизу місця, де востаннє Мі-8Т виходив на зв’язок, повідомили в МНС. SHOT пише, що гелікоптер, за попередніми даними, зачепив скелю в районі масиву вулкана Вачкажець, після чого сталася аварія.

До пошуків пасажирів було залучено декілька груп рятувальників, понад 40 волонтерів. Пошуки ускладнювалися поганими погодними умовами — туманом та дощем. Та згодом стало відомо, що ніхто не вижив в авіатрощі.

На місці аварії знайшли 17 тіл загиблих пасажирів, повідомили в МНС рф.

Схожі новини