Передплата 2024 «Добрий господар»

Дуда сказав, що подзвонить Зеленському і попросить не атакувати росіян

  • 25.08.2024, 09:50
  • 318

Президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що зателефонує своєму українському колезі Володимиру Зеленському із проханням не атакувати російських солдатів, коли ті почнуть виходити з України. Зеленський відповів жартома

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Про це він заявив під час спільної пресконференції із Зеленським та прем'єр-міністеркою Литви Інґрідою Шимоніте.

«До часу, поки росія атакує Україну, на війні, яку сама розпочала, то мусить брати до уваги те, що той, хто мечем воює, той від меча гине», — наголосив польський лідер.

Водночас політик запевнив, що відреагує на те, що російські війська відступають з українських територій. Дуда дав обіцянку солдатам рф, що в такому разі попросить Київ не атакувати їх, навіть попри те, що підтримує Україну.

«Якщо буде так, що росіяни зроблять те, що повинні зробити, тобто повернуться додому, і російські війська виходитимуть з України, то я перший зателефоную Володимиру Зеленському і скажу: „Не бомбардуйте їх, коли вони йдуть геть. Залишіть їх, хай йдуть додому“», — заявив Дуда.

Сам Зеленський відреагував на цю заяву так: «А якщо буде зайнято? Ти сам президент, і я президент, так може статися: ти мені дзвониш, а в мене зайнято».

Обидва лідери посміялися, а втім, Дуда запевнив: «То я дзвонитиму так довго, що аж додзвонюся до тебе».

Схожі новини