Передплата 2024 «Добрий господар»

Сезон півонії: як квіти потрапили у тренди і за що їх люблять в Україні

  • 05.07.2024, 17:21
  • 311

Сезон цвітіння півоній у самому розпалі. Розповімо вам, коли квіти увійшли у моду, як відрізнити місцеві від голландських і скільки півонії коштують в Україні

Півонії - один з найбільш довготривалих трендів у флористиці. Коли настає сезон, українки з радістю публікують фото та відео з квітами у соцмережах та просять своїх хлопців подарувати їм заповітний букет. Українки та мешканки інших країн люблять півонії за їхні пишні бутони та ніжний аромат.

— Чому півонії такі популярні зараз достеменно невідомо. Хтось вважає, що мода на ці квіти зародилася у весільній індустрії, а потім вийшла за її межі. Флористи квіткового магазину Dicentra поговорили з редакцією Високого Замку та поділилися своєю версією.

«Коли вони увійшли до моди? Напевно, коли з’явився Інстаграм. Тому що кожна дівчина бачить в іншої дівчини півонії. Насправді півонія, мені здається, завжди була у моді. Вони завжди були популярними у високих колах».

— Коли у світі та в Україні настає сезон цвітіння півоній? За словами флористів, він досить короткий — із травня до червня. І в цей час квіти мають велику популярність.

«Сезон півоній голландських починається із середини квітня. Їх можна возити цілий рік, але бутон стане меншим після червня. А місцеві півонії з’являються на початку травня і цвітуть приблизно до середини червня. Тобто півтора місяця. Це найкращий час, щоб купити півонії у Львові».

— На думку флористів — фахівців, відмінність місцевих півоній від голландських — у розмірі бутону та ароматі. До того ж місцеві квіти продаються в 2−3 рази дешевше, ніж голландські аналоги.

«Бутон менший, ніж у голландських півоній, але запах у них більш виразний».

— Які основні правила для зберігання півонії?

«Півонії краще, звичайно, зберігати в прохолодному місці, не на сонці, вони не люблять прямого сонячного проміння, як і всі квіти. Потрібно щодня підрізати стебла та міняти воду. Жодної магії, в основному, увага та турбота».

— Півонії вважаються стародавньою квіткою. Їх вирощували у Стародавньому Китаї, а потім і в Європі. За однією з версій, назва квітки означає «цілющий» і походить від імені Пеана, давньогрецького міфічного цілителя, який лікував богів.

«Півонії з давніх-давен вважаються шляхетною, дорогою королівською квіткою. Тобто, вони призначалися для урочистих заходів. У Китаї, в імператорському палаці, скажімо, вони призначалися для імператорів».

Вважається, що подарувати півонії означає висловити своє кохання.

Схожі новини