Передплата 2024 «Добрий господар»

Квіти, що лікують депресію…

У ботанічному саду відкрили виставку 130 сортів жоржин від колекціонерки Люби Николишин

Фото автора та з відкритих джерел
Фото автора та з відкритих джерел

У жоржинарію Ботанічного саду Львівського національного університету імені Івана Франка — сезон цвітіння осінніх квітів. Сад відчинив двері для відвідувачів. Аби побачити жоржини 130 сортів, за квиток для дорослого треба викласти з гаманця 100 гривень, для учнів та студентів — 70 грн.

Виставка жоржин — традиційна акція ботсаду, яка збирає тисячі охочих оглянути сезонні квіти.

«Жоржини лікують депресію війни, додають сил та натхнення», — поділилася враженнями відвідувачка експозиції Алла Криворучко.

Які жоржини показують відвідувачам?

Це унікальна виставка від відомої львівської колекціонерки Люби Николишин. Пані Люба багато років поспіль співпрацює з ботсадом та ділиться не лише посадковим матеріалом, а й досвідом з вирощування рослин.

«Експозиція жоржин — нагода для всіх, хто цінує красу природи познайомитися з різноманіттям осінніх квітів, — розповіла для „ВЗ“ т.в.о. директорки департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик. — Це справжнє свято для очей, яке демонструє, наскільки важливо підтримувати наші зелені оази. Закликаю відвідати захід та насолодитися барвистим розмаїттям жоржин. Тут можна відчути гармонію квітів».

Окрім жоржин, у ботсаду Львівського національного університету імені Івана Франка розквітло латаття на водоймі. За тиждень-півтора водне плесо ботсаду буде заповнене яскравими рожевими квітами.

Схожі новини