Передплата 2024 ВЗ

Військовим передали партію тракторів для будівництва фортифікацій і закликає Раду створити ТСК з питань укріплень

  • 05.03.2024, 09:00
  • 351

Порошенко купив партію тракторів для будівництва фортифікацій і закликає Раду створити ТСК з питань укріплень

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

«Європейська Солідарність» ініціює створення у Верховній Раді Тимчасової слідчої комісії з питань будівництва фортифікаційних споруд.

Про це на брифінгу заявив лідер партії Петро Порошенко. Він також повідомив, що перенаправив частину коштів для ЗСУ на закупівлю землерийних машин, екскаваторів і бульдозерів, оскільки ситуація з оборонними спорудами вздовж лінії фронту загрозлива.

«На цьому тижні парламент збирається на сесію. У порядок денний включена велика кількість абсолютно пустопорожніх питань. Я з колегами наполягаю на тому, щоб була поставлена постанова про створення ТСК по ситуації з фортифікаційними спорудами. Багатомісячні заспокійливі реляції про те, що споруди будуються, гроші виділяються… Пішов третій рік повномасштабного вторгнення. І це не просто свідчення журналістів, волонтерів, воїнів, депутатів від опозиції. Це — звіт про бойові дії», — констатував Петро Порошенко.

«Куди відійшли після важких боїв наші війська від Авдіївки? Чи було через 5−10−15 кілометрів побудовано потужну лінію фортифікаційних споруд в декілька ярусів, бетонні, з „зубами дракона“, з мінами, де можуть надійно зайняти ці позиції, захиститись від ворога наші герої? Ні. Пропонують іноді лопатами відкопувати у мерзлому ґрунті рубежі», — обурився Порошенко.

«Ми далі не збираємося з цього приводу мовчати. Парламент нарешті має отримати від уряду відповідно до Конституції ситуацію з фінансуванням, організацією і забезпеченням будівництва», — вважає Порошенко.

«Ми більше 2 місяців боролися за те, щоб розглянули і поставили на голосування Тимчасову слідчу комісію. А до цього ми купували за власні кошти бульдозери та екскаватори. Вони нові, надійні, частина з них українського виробництва або складання», - зазначив п’ятий президент.

«Ми вимушені були передати в Збройні Сили техніку, крани, зокрема — на базі Фоденів. Ми не кажемо, в який батальйон. Ми не кажемо, де саме ведеться будівництво. Але воно робиться нашою технікою. Швидко закидає бетонні плити, швидко вивантажує, швидко і ефективно працює. Наша команда, волонтери були вимушені крім того, щоб допомагати ЗСУ зброєю FPV дронами, Посейдонами, вантажівками, лазнями, ПАРМами, величезну частину коштів спрямувати на землерийну техніку. Захист воїна, Save Soldiers — це в тому числі надійні, добре заміновані в декілька ешелонів, на декількох рівнях фортифікаційні споруди», — зауважив Петро Порошенко.

«Я закликаю колег, всіх народних депутатів України підтримати на сесії створення Тимчасової слідчої комісії, дати туди кандидатури, тому що не дали ОПЗЖ і монобільшість. Об'єднатися, припинити політиканство. Кожен має робити все, що може для того, щоб земля України була надійно захищена. У 2014 році ми це побудували за декілька місяців», — нагадав Порошенко.

«Хочу наголосити також на кількох випадках з ВЦА, яким нарешті нарізали невеличку ділянку побудови фортифікаційних споруд і взводних опорних пунктів на декілька кілометрів, де уряд мав виділити фінансування в межах 190 — 200 млн грн. Гроші по цій програмі станом на позавчора не витрачалися. Депутати мають спитати в уряду, чим вони займаються, що вони фінансують, „Єдиний марафон“? Будівництво доріг?», — запитав Порошенко.

«А щодо техніки, яка є в нашому розпорядженні, ми просимо негайно, наша команда разом з ВЦА, де буде визначено, на визначеній ділянці, почати будівництво фортифікаційних споруд з нашою участю. Ми не потребуємо для цього грошей, ми це фінансуємо, ми показуємо, що робити. Я прошу негайно вирішити питання про створення комісії і негайно вирішити питання про ефективне використання закупленої нами техніки», — резюмував Петро Порошенко.

Схожі новини