Передплата 2024 «Добра кухня»

Військ країн НАТО чи ЄС в Україні не буде, — Шольц

  • 27.02.2024, 15:45
  • 534

Канцлер Німеччини Олаф Шольц проти скерування військових НАТО або Європейського союзу в Україну

Олаф Шольц. Фото CCNN
Олаф Шольц. Фото CCNN

За словами Олафа Шольца, «жодного солдата» не відправлять в Україну європейські країни або країни НАТО.

Канцлер Німеччини наголосив, що «те, що вирішили між нами від початку, буде чинним і в майбутньому», тобто «жодних військ на землі, жодних солдатів із європейських держав або країн НАТО на українській території не буде».

Як відомо, 26 лютого на пресконференції за підсумками Конференції на підтримку України президент Франції Емманюель Макрон заявив: «Відправку західних військ у майбутньому не можна виключати, але сьогодні немає консенсусу щодо офіційного, ухваленого і схваленого відправлення військ на місця».

Заступник польського міністра оборони Цезарій Томчик заявив, що Польща наразі не планує відправляти своїх військових в Україну..

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що деякі країни розмірковують над тим, чи укладати двосторонні угоди про відправку військ в Україну, щоб допомогти їй відбити російське вторгнення. Він заявив, що його уряд не планує пропонувати відправити словацьких солдатів, але не надав подробиць про те, які країни можуть обдумувати такі пропозиції, або про те, що ці війська будуть робити в Україні.

В рф відреагували та заявили, що поява військових НАТО на території України призведе до прямого конфлікту Альянсу з росією й ескалації ситуації.

Схожі новини