Передплата 2024 «Добра кухня»

Юний волонтер із Львівщини зібрав понад два мільйони гривень на ЗСУ

  • 26.02.2024, 13:20
  • 1 867

13-річний Дмитро Катаман зі Стрия, син українського військового, зібрав понад два мільйони гривень на ЗСУ

Фото Суспільного
Фото Суспільного

Як розповіла мама Дмитра Анна Катаман, щодня після уроків хлопець виходить у центр міста Стрий із розкладним столиком і сувенірами, які роздає за найбільші донати.

Найбільше донатів вдається зібрати в будні дні.

«У будні дні набагато більше людей, тоді різниця донатів у два-три рази. В основному найбільше потрібно було — це автомобілі. А з самого початку були дуже потрібні одяг, дрони, тепловізори, бо на той момент нічого не було», — зазначив Дмитро Катаман.

Хлопець збирав гроші на Львівщині й у Києві. Він уже підрахував, що за майже два роки зібрав понад два мільйони гривень у співпраці із військовими.

«Він спочатку по дві, три, чотири, по п’ять годин стояв зі скринькою в руках. Потім я йому кажу: може, я тобі куплю столик, щоб тобі легше було. Бо ти ж не будеш по п’ять годин стояти зі скринькою. І так його процес почав продовжуватися. Багато військових до нього звернулися», — розповіла мама волонтера.

Тепер Дмитро збирає на ще одне авто — мікроавтобус для військових медиків, щоби вони могли евакуювати поранених. Каже, що допомагати воїнам — це обов’язок.

Схожі новини