Передплата 2024 ВЗ

Польські фермери заблокували пункт пропуску на кордоні з Німеччиною

  • 26.02.2024, 11:50
  • 518

У Польщі фермери заблокували пункт пропуску на кордоні з Німеччиною поблизу Франкфурта-на-Одері

Фото DPA
Фото DPA

Ймовірно, що блокада автобану біля Франкфурта-на-Одері призведе до затримки руху в Бранденбурзі до другої половини дня понеділка.

Поліція закликала перевізників, зокрема, уникати автобану A12, якщо це можливо. Слід використовувати прикордонний перехід Помеллен на автобані 11 у Мекленбурзі-Передній Померанії та прикордонний перехід Форст на автобані 13. Навіть тим, хто подорожує автомобілем, слід обирати інші шляхи.

Численні вантажівки, легкові автомобілі та автобуси були змушені у неділю їхати в об'їзд, оскільки трактори були припарковані на багато кілометрів на польській стороні. У Польщі фермери сформували колону з тракторів на автобані 2 — продовженні A12 на польській стороні - на прикордонному переході Швєцк.

У неділю ввечері на міському мосту у Франкфурті-на-Одері з німецького боку також було заблоковано рух тракторами, фургонами і вантажівками. У Німеччині фермери протестують насамперед проти запланованого скорочення субсидій на сільськогосподарське дизельне паливо.

Також деякі аграрії чекають у своїх машинах — вони очікують на зустріч з прем'єр-міністром Дональдом Туском і відкликання політики Зеленого курсу ЄС.

Можливо, що блокада триватиме до 13:00, але поки що це попереджувальний протест. Ймовірно, що її продовжать, або ж відбудуться чергові блокування.

Схожі новини