Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Волонтерка «Мишка» із шести років допомагає армії

  • 28.01.2024, 15:20
  • 611

Петро Порошенко під час поїздки на південь зустрівся з миколаївськими волонтерками

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Ліда Немлій, яку всі лагідно називають «Мишка», та її мама Юлія волонтерять з 2014 року. Тоді Ліді було лише 6. Ліда малює картини, шиє аутентичні українські ляльки-обереги, які продає через соцмережі, а зароблені гроші віддає на добрі справи.

Зараз дівчина разом з мамою допомагають 36-й бригаді. «Мишка» написала Порошенку зворушливого листа і попросила дрони для морпіхів.

«У 2014-му, коли почалась війна, моя мама була небайдужа до цього. Вона почала волонтерити і мене підключила. За ручку взяла, і так почалася моя волонтерська діяльність», — розповідає дівчинка.

«Мишка» — моя добра подруга вже багато років. Колись нас познайомив наш Гліб Бабіч, відтоді ми тримаємо звʼязок. Памʼятаю, як у 2021 році в розпал пандемії вона передала нам із Мариною автентичні українські ляльки-обереги. На щастя. Вони досі в моєму кабінеті", — згадує пʼятий президент.

«Із задоволенням читав усі листи „Мишки“. І от нарешті дорогою до наших хлопців на південний фронт ми зустрілися в її рідному Миколаєві. Нещодавно мені прийшов паперовий лист від „Мишки“ про те, що для її підопічних із 36 бригади морської піхоти потрібні дрони. „Дрони, так дрони“, — сказав тоді я. І от ми вже в Миколаєві передаємо Ліді два десятки FPV-дронів. А Лідія подарувала мені бойового гусака», — показує Порошенко сувенір на згадку.

«Мишка», яка закінчує школу, мріє про карʼєру дипломата. Але перш за все всім разом треба підтримувати ЗСУ, говорить дівчина. Торік вони з мамою отримали почесні нагрудні знаки Головнокомандувача Збройних Сил України «За сприяння війську».

«Ключ нашого шляху до перемоги — людяність та єдність. Якщо ми будемо єдині, ми будемо набагато сильніші, ніж ворог», — переконана Ліда Немлій.

Схожі новини