Передплата 2024 «Добрий господар»

У США домовилися щодо угоди про кордон та розблокування допомоги Україні, — ЗМІ

  • 27.01.2024, 15:50
  • 842

У Сенаті США домовилися щодо нової угоди для обмеження нелегального потоку мігрантів на південному кордоні. Вона також має розблокувати можливість для ухвалення допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню

Фото ілюстративне із сайту iStock
Фото ілюстративне із сайту iStock

«Очікується, що угода Сенату буде оприлюднена вже наступного тижня», — стверджує джерело.

Домовленість між республіканцями й демократами передбачає кілька змін у міграційній політиці, зокрема — прискорення процесу розгляду справ щодо надання притулку. Президент Джо Байден у цьому зв’язку заявив, що угода є жорсткою та справедливою.

«Те, про що йшлося під час переговорів — якщо воно буде прийнято як закон — стане найжорсткішим і найсправедливішим набором реформ для безпеки кордону, які ми коли-небудь здійснювали у нашій країні», — заявив глава Білого дому.

Водночас лідери Сенату сподіваються, що угода по кордону зможе розблокувати допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню. Нова домовленість також створить тиск на республіканців у Палаті представників, щоби вони зрештою визначилися, чи підтримують вони спільні домовленості, або ж допомагають експрезиденту Трампу далі заробляти політичні бали на нинішніх виборах.


Джерело: CNN

Схожі новини