Передплата 2024 «Добра кухня»

Польські фермери починають протести через імпорт із України

  • 24.01.2024, 12:20
  • 445

24 січня у Польщі розпочався загальнонаціональний протест фермерів, які проти розширення безмитного імпорту агропродовольчої продукції з України

Фото із сайту Shutterstock
Фото із сайту Shutterstock

Аграрії планують вийти на дороги міст і сіл з тракторами та іншою технікою у понад 150 місцях по всій Польщі.

Відомо, що протест здебільшого не відбуватиметься у формі блокування доріг. Це буде повільний рух сільгосп техніки та колони вздовж дороги.

Основною вимогою фермерів є зупинка «безконтрольного імпорту сільськогосподарської продукції з України та інших країн за межами ЄС, які не дотримуються європейські стандарти».

«Фермери зазначають, що пропуск агропродовольчої продукції з країн поза ЄС на європейський ринок без будь-яких правил є вкрай безвідповідальним з боку Європейської комісії та становить загрозу для польських фермерів», — пише джерело.

Також вони хочуть закликати готувати «стратегію щодо вступу України в ЄС у галузі сільського господарства» з поділом на сектори.

Друга основна вимога — щодо необхідності перегляду Єдиної аграрної політики. Аграрії невдоволені кількома обмеженнями, які пов’язані із Європейським зеленим курсом. Вони вимагають змін у національній стратегії на увесь період до 2027 року.

Схожі новини