Передплата 2024 «Добрий господар»

Блокування кордону із Польщею: перевізники затримують понад півтори тисячі вантажівок

  • 03.01.2024, 14:50
  • 512

Блокування руху на трьох пунктах пропуску на кордоні Польщі з Україною досі триває

Фото Укрінформ
Фото Укрінформ

Відтак 3 січня у чергах перебувають 1530 вантажівок.

Про повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

На розблокованому напрямку пункту пропуску «Шегині - Медика» досі стоять 1000 вантажівок, ще 30 — на кордоні зі Словаччиною, а також 180 на румунському кордоні.

«Продовжується блокування напрямків пунктів пропуску „Рава-Руська — Гребенне“, „Краківець — Корчова“, „Ягодин — Дорогуськ“. За інформацією польських прикордонників станом на ранок 1530 вантажівок перебувають в чергах на цих трьох напрямках в бік України, найбільше на напрямах у пунктах пропуску „Ягодин“ та „Краківець“», — зазначив речник.

Демченко нагадав, що 24 грудня був розблокований рух на напрямку пункту пропуску «Шегині - Медика», але черги надалі є - 1000 вантажівок очікують на перетин.

За його словами, на інших ділянках кордону рух для вантажівок не блокують. Однак через дії на території Польщі водії та перевізники шукають альтернативні маршрути, що призводить до збільшення руху вантажівок за іншими напрямками, і як результат — збільшення черг.

Станом на ранок на кордоні зі Словаччиною у бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород» очікували проїзду 30 вантажівок.

З Румунією станом на ранок у бік України на напрямку пункту пропуску «Порубне» очікували проїзду 180 вантажівок.

Схожі новини