Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Минулоріч у Херсоні запрацювала волонтерська пекарня, яка діє попри обстріли русні

  • 30.12.2023, 13:30
  • 431

Рік тому у Херсоні почала працювати волонтерська пекарня, яку організували активісти ГО «Справа Громад». Техніку для пекарні - хлібопічки, генератор, систему очищення води — привіз Петро Порошенко

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Місцева влада намагалася перешкоджати роботі пекарні, однак активісти попри перешкоди і постійні обстріли росіян налагодили випікання свіжого хліба. Його безкоштовно роздають військовим та містянам, які потребують допомоги.

Петро та Марина Порошенки, а також співголови «Європейської Солідарності» Ірина Геращенко і Артур Герасимов під час поїздки на південний фронт заїхали у Херсон і зустрілися з активістами в пекарні. Для потреб пекарні привезли багато борошна та інші необхідні продукти.

«В Херсоні зараз дуже важко. Херсон бомбить русня. Хоче перетворити життя в Херсоні на справжнє пекло. І тому ті, хто не просто живе тут, а й реалізує гуманітарні проєкти, які підтримують Збройні Сили, підтримує мирних мешканців — справжні герої», — говорить Порошенко.

«Сьогодні — рік, як зародився проєкт „пекарня у Херсоні“. За цей рік наша пекарня здолала чимало перешкод. Їй ставили „палки в колеса“ „корисні ідіоти“. Її хотів знищити ворог, обстрілявши будівлю та пошкодивши одну із хлібопічок. Але пекарня вистояла! Всупереч усьому», — зазначив Порошенко.

«Вона вистояла завдяки любові та великому серцю нашої Оксани Погомій. Яка щодня з ризиком для життя робить таку важливу справу — допомагає тим, хто цього потребує. Вдячний всій нашій команді ГО „Справа Громад“ у Херсоні, яка щодня випікає нескорений херсонський хліб для воїнів та цивільних. Вони — чи не єдині на все місто. Бо за рік тут так і не відкрилися хлібзаводи», — зауважив пʼятий президент.

«Це — найсмачніший хліб в моєму житті. Я щасливий, що попри все, херсонці мають цей несамовито духмяний хліб. Черги за ним стоять і досі», — додав Порошенко.

Схожі новини